ForsideNyhederSim RacingSaraSponsorerResultaterFotoarkivLinks

Dec. 2010

Længe siden at vi har skrevet nyt på vores hjemmeside - ikke fordi der ikke har været nok at skrive om, tvært imod! Tiden har været knap og der har været meget andet at se til.

Gokartsæsonen sluttede i oktober, hvor jeg (Kristian) kørte sæsonens sidste løb - DM Revanchen på Københavns Gokartbane d. 9/10-2010. Det blev til en 5. plads i Futura-XL - en fin afslutning på min første sæson som kører. Min svoger Flemming Damborg (er selv aktiv gokartkører) hjalp mig som mekaniker - en meget stor hjælp, som jeg var rigtig taknemmelig for.

Der bliver naturligvis ikke kørt meget gokart i vinterperioden, men det vare ikke længe før vi skriver marts/april 2011 og så er vi forhåbentlig i gang igen. Sara håber meget at køre nogle løb i 2011, hvis vi kan få økonomien til at hænge sammen.

I vinter perioden bliver formen holdt ved lige i "simulatoren" (sim-race på pc'en). Læs sidste nyt i vores lille sim-race-team under "Sim Racing".

Besøg i øvrigt HK Motorsports hjemmeside og FaceBook-side, hvor der er masser af nyheder og billeder fra de forskellige løb.

www.hkmotorsport.dk - FaceBook: http://www.facebook.com/pages/HK-Motorsport/160548693957060


August 2010

27-8-2010 - Succes ved 3. agd. af SM 2010!

Uden alt for store forventninger, kørte jeg tidligt af sted søndag morgen d. 22/8, for at deltage i mit kun andet "rigtige gokartløb". Det var 3. afd. af Sjællandsmesterskabet 2010 (SM) på gokartbanen, Barmosen, ved Vordingborg. Selv om forventninger ikke var så høje, så glædede jeg mig som en lille dreng til igen at køre race i et felt af andre gokarttosser! Sara kunne desværre ikke hjælpe som mekaniker denne gang, men min gode ven Klaus Laybourn blev "ufrivillig" min mekaniker. Han var ellers kommet for at overvære sit første gokartløb, men da han tilbød sin hjælp (har nok virket lidt stresset) var jeg ikke sen til at takke ja - der var nok at hjælpe med!

Vi nåede ikke at blive helt klar til første træning, så med kun 2 træninger inden kvalifikationen, var der ikke meget tid til at finde sig på plads på den nye bane. Kørte ud til min første træning og da jeg 10 min. senere rullede ind i pitten, fik jeg dagens første positive overraskelse: jeg var 3. hurtigst! Så var motivationen pludselig en tand højere og håbet om en "top 10" placering syntes nu meget realistisk.

I kvalifikationen viste jeg dog godt, at jeg ikke skulle sætte forventningen alt for høj, da jeg var omgivet af flere rutinerede og erfarne kørere og at jeg stadig er "rookie". Jeg trillede ud på nye sliks og viste, at jeg skulle sætte min hurtigste tid på 4-5 omgang, hvor dæktrykket ville være optimalt. På 4 omgang kunne jeg mærke at "den sad lige i skabet", men en lille fejl i et at de sidste sving, kostede en ellers super omgangstid. På 5 omgang satte jeg så min bedste tid, som viste sig at være 5. bedste og jeg var super glad!

1. heat måtte jeg sande, at en god start er afgørende! Starten var lidt kaotisk da "masteren" (karten i 1. position) ramte alle keglerne der sættes midt på bane i staten af heatet, for at afvikle starten i 2 rækker. Det betød at der kom kegler flyvende og jeg var meget tæt på at få en i "skallen" og måtte lave en dramatisk undvig manøvrer, der skulle vise sig at koste mig flere placeringer. Efter 1 omgang var jeg helt nede på en 8 plads, men efter et par omgange blev løbet stoppet med "rødt flag", da der åbenbart havde været en "tyvstart". Det blev mit held, da vi dermed skulle ud i en omstart, som denne gang gik meget bedre. Jeg holdte mig 5 plads frem til målflaget og dermed fik jeg en bunke gode point til mesterskabet.

Dagens 2. heat gik hen og blive en noget anderledes oplevelse! Tunge regnskyer havde samlet sig omkring banen og da vi rullede ud til start, blev der "åbnet for den helt store hane"! Det var et reelt skybrud med torden og det hele og aldrig har jeg oplevet så meget regnvejr i mit liv og så mens jeg sad i en gokart! Det blev en meget eksterm oplevelse og det var næsten umuligt at gennemføre, men de gjorde vi og jeg kom ind på en 4. plads!

I finalen fik jeg endnu en god start og var for en tid oppe på en 3. plads, med mistede den igen, da det viste sig, at jeg var kørt ud med et alt for højt dæktryk i regndækkene, som dermed blev alt for varme! Jeg holdte dog 4. pladsen med et "pænt" forspring ned til nr. 5. Det blev dermed et løb, hvor jeg mod al forventning, for alvor fik kørt gode point ind til det samlede mesterskab og så var der endda en fin pokal, som jeg kunne gælde mig over hele vejen hjem i bilen - jo, man er jo kun en drengerøv, når det kommer til stykket!

I det samlede mesterskab, bliver de 3 dårligste heats regne fra. Det betyder, at jeg kan køre med om det samlede resultat i SM 2010, selv om jeg missede det første løb, som dermed tæller som mine 3 dårligste heats (man køre 3 tællende heats i hvert løb). Stillingsmæssigt, betyder det at jeg pt. ligger på en samlet 5. plads i mesterskabet med kun 3 point om til nr. 4.!

En stor tak til Klaus Laybourn for hans stor hjælp gennem dagen og fordi du gad at tage nogle billeder med mit kamera!

Også en kæmpe tak til HK Motorsort for deres utrolige store hjælp og super service og for "husly" i deres stor telt - det var særlig værdsat vejret taget i betragtning!

Finalen i Sjællandsmesterskabet 2010 køres d. 18. - 19. sept. på Korsør Gokartbane.


19-8-2010 Efter næsten 2 måneders sommerpause fra gokarten, var det som at begynde forfra, da jeg d.16. august satte mig i gokarten igen på Københavns Gokartbane. Av, det var hårdt! Ribbene måtte igen sande at Kbh. Gokartbane er meget hård ved fysikken! Jeg fik ikke kørt mange omgange, før jeg igen kunne mærke, at et par trykkede ribben gør pænt nas! Det var ikke lige det jeg havde brug for, da jeg i min iver efter at prøve kræfter med endnu et stort løb, havde tilmeldt mig 3 afd. af Sjællandsmesterskabet d. 22. aug. på gokartbanen, Barmosen ved Vordingborg.

Onsdag d. 18. aug. var det så planen, at jeg igen skulle prøve at få trænet lidt - smerte eller ej - så jeg skyllede et par Ipren'er ned og tog ud på banen. Det var dagen for eftersommeren første "onsdagsløb" (et lille klubløb, som der er god tradition for på Kbh. Gokartbane). Vejret viste sig fra sin grå og våde side, så med en våd bane viste jeg, at det ikke ville blive så hård for de ømme ribben.

Uden de stor forventninger, kastede jeg mig ud i at deltage i "onsdagsløbet", velvidende at jeg ingen erfaring har med at kører i regnvejr i en poten racegokart! For at gøre udfordringen total, skulle det ske på sliks, da man ikke må bruge regndæk ved onsdagsløb uanset hvor vådt det måtte være!

Foto: Starten i 2. heat -  (foto.ejgilfrandsen.dk)

Mod min forventning gik det faktisk rigtig godt! Fra en 7. startplacering i 1. heat, fik jeg kørt mig frem på en 2. plads, men et spin på den våde bane, betød at jeg endte på en 3. plads. I 2. heat væltede regnen ned og banen var stort set en kæmpe vandpyt! Det betød at der skulle godt med luft i sliksdækkene og så var det bare at "holde tungen lige i munden"! Jeg fik en god start fra "pole" og vandt mit første gokartløb under ekstrem våde forhold!

Om et par dage går turen så syd over, hvor jeg d. 22. aug. som nævnt skal dyste i et felt på i alt 26 deltagere, om flere point til stillingen i Sjællandsmesterskabet 2010.

(Tak til foto.ejgilfrandsen.dk for lån af fotos!)


Juni 2010

19-6-2010: Så oprandt dagen hvor Sara og jeg tog til endnu et gokartløb, men denne gang med omvente roller. "Den gamle"  skulle køre og Sara skulle være "mekaniker" - hvilket "Dreamteam"!

Det var 2. afd. af Sjællandsmesterskabet 2010 på Københavns Gokartbane. Klassen jeg skulle deltage i, kaldes "Futura" og var lørdagens største klasse med 25 deltagere. Futura køres som 2 klasser; Futura: hvor min. vægten skal være 165 kg. (kart inkl. kører) - Futura XL: hvor min. vægten skal være 175 kg. (kart inkl. kører) - der ud over er kravet i XL-klassen, at køreren min. skal vejre 75 kg. inkl. race-outfit (uden hjelm). I XL-klassen var vi 14 deltager og selv om jeg har trænet på banen op til løbet, så viste jeg, at det vil blive en meget hård opgave, jeg havde sat mig selv på.

Vejret var rigtig godt til gokartløb, let overskyet med lidt sol ind i mellem og ikke for varmt. Bygerne lå dog og lurede i horisonten, men det løbet blev afviklet uden en dråbe regn - den kom først da sidste heat var kørt!

I formiddagens træning, så det ud til at jeg havde god fart i forhold til mine konkurrenter i klassen. Jeg kørte træning på gamle brugte dæk og karten virkede til at fungere perfekt. Spørgsmålet var nu, om jeg kunne trække nogle hurtige omgange ud af et sæt nye dæk, som blev sat på til kvalifikationen. Det kunne jeg! - fik kørt en 4. bedste tid, til meget stor overraskelse for både mig selv og min smukke mekaniker. Faktisk var tiderne utrolig tæt i toppen - min tid var kun 0,06 sek. fra 2. bedste tid og 0,006 sek. fra 3. bedste tid!

Hvert heat vare 10 min. - som måske ikke syntes af meget, men tro mig det tager næsten livet af dig! Inden løbet havde jeg endnu ikke prøvet at køre i 10 min. nonstop, så jeg var meget spændt på om fysikken rakte.

1. heat:

Indrømmet! - der var lidt nerver på da vi rullede ud til den første rullestart, hvor jeg viste at der lå en flok meget sultne konkurrenter lige bag mig. Starten gik og jeg fik faktisk en kanon start - lige bag mig kørte de inde i hinanden i første sving hvilket jeg heldigvis undgik. Jeg hang godt på de 3 førende og efter nogle omgang så jeg muligheden for at tage 3. pladsen - jeg satsede og gik forbi nr. 3 i en sen nedbremsning og nu lå jeg på en 3 plads i første heat i mit første løb! Men træerne vokser jo som bekendt ikke ind i himlen - ca. 2/3 inde i løbet gik det desværre galt, da en konkurrent i et forsøg på at fravriste mig  3. pladsen, ramte mig så hårdt, at jeg, efter at han fløj en tur over min "næse", blev sendt direkte ud i ”sandkassen” for enden af langsiden! Hvad der blev råbt inde i hjelmen er ikke vær at gentage her! - men jeg kom hurtigt ud af karten, fik den bakset den ind op asfalten igen, rettede frontskjoldet på plads og starte karten op igen. Var nu nede på en 10. plads, som jeg kæmpede for at holde frem til mål. Karten havde dog taget skade, den rystede kraftigt og det viste sig også, at det voldsomme sammenstød havde bukket min bagaksel! Nu skulle der arbejdes hurtigt for at få karten klar til næste heat og med en stor hjælp fra Kell Jørgensen (HK Motorsport) fik vi monteret en ny bagaksel og jeg kunne gå videre til heat 2.

2. heat:

Skulle nu starte som nr. 10. Fik en ok start og holdte min position og et par omgange inde i løbet, havde jeg fået kæmpet mig frem på en 8. plads. Her mødte jeg så en konkurrent, Jens Sandager (#14), som er en rutineret kører på Københavns Gokartbane! Jeg var ikke i tvivl om, at jeg var hurtigere end Jens, men han forstod at lukke effektiv af de steder, hvor jeg forsøgte at gå forbi ham. En super kamp til målstregen, men desværre med Jens foran mig.

3. heat (Finalen):

Resultaterne fra de to første heats lægges sammen og bestemmer din start i finalen. Jeg skulle starte fra position nr. 9 og fik ikke den bedste start, men efter lidt tumult i 2. sving, fik jeg "klemt mig forbi" nogle stykker og lå på en 8. plads efter 1. omgang. Et par omgange senere fik jeg taget en konkurrent og var nu oppe på en 7. plads, lige bag ved - gæt hvem - Jens Sandager! En gentagelse fra 2. heat - Jens kæmpede for at holde sin 6. plads, men jeg ville ikke slippe ham og på næstsidste omgang, laver han et "lille hul" og jeg udnytter straks chancen og går forbi ham og køre i mål på 6. pladsen.

Til min stor overraskelse kunne jeg glæde mig over, ikke kun at have fuldført mit første "rigtige" løb, men oven i købet med fart nok til at kæmpe med om placeringer - "altså ikke om rosinen i pølseenden"! Det var dog lige så hårdt som jeg havde frygtet, men fysikken klarede det og det var i sig selv en sejr. Alt i alt en kæmpe oplevelse, som nok ikke bliver den sidste - det smagte af mer'!

En kæmpe tak til Sara - løbets smukkeste mekaniker - (selv om jeg skruede det meste selv) og til HK Motorsport for deres uundværlige hjælp og støtte!

Fotos: http://foto.ejgilfrandsen.dk


14-6-2010: Efter min debut i gokartesporten (som kører), har de 3 x onsdags-løb "givet blod på tanden" til at prøve mer'! Derfor har jeg været så letsindig at tilmelde mig et sjællandsmesterskabsløb (SM), som næste gang afvikles på Købehavns Gokartbane, d. 19. - 20. juni.

Her skal jeg virkelig stå prøven med en "fuld løbsdag" i en klasse med 20- 25 kørere. Et onsdags-løb består kun af 2 heats og den træning man selv har valgt at køre timerne op til løbet. Hvert heat køres over 8-9 omgange. Til SM vil der skulle køres langt flere omgange og dermed også en meget større belastning for fysikken mv. Til et SM-løb bliver der om formiddagen kørt 2 x træning og en en kvalifikation på hver ca. 10 min. Det svar til ca. 3 x 20 omgange. Om eftermiddagen køres der 3 heats på mellem 10 - 12 min. pr. heat - igen ca. 3 x 20-24 omgange. Det vil sige at når dagen er omme, vil vil man (hvis man gennemfører) have tilbagelagt i alt ca. 125 - 130 omgange!

Det kræver ekstrem god form og fysik at kunne gennemfører. Jeg har f.eks. ved min træning i dag kun kørt 50-60 omgange og er meget træt!! - altså kun ca. ½ af det antal omgange jeg skal køre i løbet på lørdag! Der ud over har jeg været så uheldig, at få trykket mine ribben i venstre side i sidste uges træning. Det gør ikke oplevelsen spor nemmere, da den meget krævende bane netop er berygtet for at belaste ribbende og nakken på grund af kombinationen af nogle meget hurtige højresvig (= G-force) og en meget ujævn bane (= mange rystelser)!

Men ikke mere "piv" her fra, for jeg glæder mig som et lille barn og smerte eller ej, så skal det prøves og gennemfører jeg løbet på lørdag, så er det en sejr for mig!  - som man siger: No pain, no gain!

Hvis nogle skulle være interesseret i at komme ud og overvære et rigtig gokartløb, så duk op på lørdag på adressen:

Københavns Gokart Bane
Kraftværksvej 10
2300 København S

(Der køres træning og kvalifikation om formiddagen og race begynder ca. kl. 13:00)


2-6-2010: 3. og sidste klubløb (onsdagsløb) på Københavns Gokartbane, endte med endnu en podieplads til "den gamle"! Var ellers lidt nervøs for om det blot var lidt begynderheld, da jeg ved sidste løb fik en 3. plads, men det var det heldigvis ikke.

Det blev til endnu en 3. plads, men jeg opnående desværre også at blive tilkendt min første formelle advarsel! Det skete, da jeg i 1. heat, hvor jeg efter en god start fra 8. position og havde fået kørt mig frem til en 2. plads. Efter et par omgange bag ved den førende kart (som var langsommere end jeg), satsede et angreb, som desværre ikke gik helt som planlagt. Idet jeg forsøgte at dykke inden om i et langsomt sving, kom vi i "nærkontakt" og flettede hjul med det resultat, at jeg fik en lille flyvetur hen over min konkurrent som spandt rundt. Jeg landede heldigvis med næsen i den rigtig retning og kunne fortsætte, men mistede et par placeringer. Fik alligevel kørt en 3. plads hjem. Efter heatet blev jeg så kaldt en tur "til stregen" til en lille opsagn hos løbsledelsen! Vi var naturligvis ikke helt enig i tolkningen af episoden, men jeg måtte bøje mig for deres kendelse - sort/hvidt flag (en advarsel) og en uforbeholden undskyldning til min konkurrent, der udgik at heatet efter vores "lille møde". Så er det altså også prøvet! - Det skal lige siges, at Sara i de 5 sæsoner hun har kørt konkurrence, aldrig har fået en advarsel - hmm!

I de 2. heat fik jeg en dårlig start fra 6. position, men fik alligevel kørt en 5 plads hjem og dermed point nok til en samlet 3. plads. Må indrømme at jeg nok tog det lidt mere med ro, da advarslen lå og lurede lidt i baghovedet!

3 x "onsdagsløb" som dermed har været min debut i "rigtig" gokart og 2 x 3. pladser - det er jeg nu ret godt tilfreds med og det har helt sikkert givet mig ekstra "blod på tanden"! Det bliver først efter sommerferien de næste 3 x "onsdagsløb" bliver afviklet igen, men jeg vil nok prøve at melde mig til et større løb, for at prøve mig selv i en sammenhæng, hvor der køres løb over en hel dag; træning, kvalifikation og 3 heats, der er noget længer end de heats vi har kørt i onsdagsløbne.

Foto: http://foto.ejgilfrandsen.dk


Maj 2010

Onsdag d. 19/5 skulle jeg (den gamle!) så prøve kræfter med den hurtige og meget krævende "Københavns Gokartbane" på Amager. Sammen med min svoger Flemming Damborg (kører "Super Rok") kørte vi til banen på Amager, hvor jeg skulle deltage i mit første gokartløb (altså i en "rigtig kart").

Som det er tradition på Københavns Gokartbane, bliver der kørt "onsdags-løb" (et lille klubløb) - 3 hvert forår og 3 hvert efterår. Første "onsdags-løb" i år var d. 19/5. Det var også første gang jeg overhovedet skulle ud og køre i min "nye" kart i klassen FUTURA, så der var lidt nerver på. Inden løbet nåede jeg at køre nogle træningsomgange og fandt meget hurtigt ud af, at det kræver utrolig god fysik og koncentration at køre på den lille hurtige bane (meget krævende for en gammel mand!). Mit mål var derfor blot at gennemføre løbet og så vidt muligt at holde mig på banen. For at gøre det lidt ekstra udfordrende, kom der lige lidt støvregn, lige som vi skulle køre ud til første heat! - Jo, det skulle ikke være for let for nybegynderen!

Det gik faktisk over al forventning - jeg gennemførte begge heats, holdt mig på banen og sluttede ikke sidst!

Onsdag d. 26/5 var det så et nyt "onsdags-løb" og denne gang var jeg opsat på at gi' lidt mere gas! Det gjorde jeg så, og samlede point nok i de 2 heats, så jeg fik en noget overraskende 3. plads! - Kunne dermed køre glad hjem med mit første stykke metal!

Onsdag d. 2/6 er så det 3 løb og der skal jeg naturligvis på den igen!

Foto: http://foto.ejgilfrandsen.dk


April 2010

Sæsonen 2010 gå hen og bliver noget helt andet end de sidste par år. Sara holder en lille pause som aktive kører - vil dog prøve at køre et enkelt stort løb senere på sæsonen (Nordisk Mesterskab i Rotax).

I stedet bliver det "den gamle" (farmand) der skal prøve kræfter som aktiv kører. Jeg vil i første omgang træne en del på Københavns Gokartbane og så er planen at jeg skal prøve at kaste mig ud i et par løb senere på sæsonen. Jeg vil køre i en Zanardi kart med en Rotax Max Senior motor, som jeg havde fornøjelse af at teste på Roskilde Racing Center (RRC) sidste på sæsonen 2009.

Nu skal jeg lige have de sidste detaljer på plads, så som at få skaffet div. kørerudstyr; køredragt, hjelm, sko, handsker m.v. Satser på at "være kørende" sidste i april eller starten af maj.


Januar 2010

Læs artikel om sim racing og "Team Kart Racing" her:


November 2009

Lørdag d. 31. okt., var det farmands (Kristian) tur til at prøve kræfter med en "rigtig" gokart. HK Motorsport havde arrangeret en "test dag" på Roskilde Racing Center (RRC), hvor man havde mulighed for at komme ud og prøve forskellige typer gokarter. Det var alle Zanardi-karts, men med forskellige type motorer: Rotax Max Senior og Junior. Der ud over havde teamkører, Henrik Lilja, stillet sin KZ2'er (gearkart) til rådighed for rutinerede kørere, som gerne ville prøve kræfter med den voldsomme gearkart. Min svoger, Flemming Damborg Pedersen, som i år har kørt/trænet i en Zanardi "Super Rok", fik muligheden for en tur i den ekstrem hurtige gearkart - en oplevelse jeg tror, han meget gerne vil prøve igen!

For mit vedkomne blev det en Rotax Max Senior, som jeg fik love at prøve på denne kolde og grå efterårsdag. Jeg fik dog hurtigt varmen. Efter blot en tur på ca. 10 min., var jeg lige så varm som om jeg havde løbet 5 km.! En "rigtig" gokart kræver meget mere end man umiddelbart skulle tro. Det er en meget hård fysisk præstation, at køre gokart på konkurrenceniveau og jeg måtte efter turen rund på RCC, erkende, at det er så let at stå på siden og "være klog". Når man først slev prøver det, så får man en anden og ny respekt for dem, som dyrke denne sport på højt niveau!

Det var en kanon oplevelse igen at prøve, men problemet er; "at det smager af mer' !" PS. Flemming, tak for lån af din køredragt!

Foto: Kristian klar til en tur i  den hurtige Rotax-kart


Oktober 2009

DM i National A, d. 29. - 30. aug. på Korsør Gokartbane, blev sæsonens sidste løb for Sara. Løbet var en blandet oplevelse, da Sara til den afgørende kvalifikation om lørdagen manglede optræk og vi kunne bare ikke finde problemet. Efter de indledende heats om lørdagen var kørt, blev fejlen endelig fundet. Sara havde kørte med et defekt stempel, som var årsagen til at hun ikke kunne være med i top 10, som var hendes mål. Der var knækket et lille stykke af stemplet lige over stempelringen og det gik ud over kompressionen. Med stor hjælp fra HK Motorsport blev der lørdag aften/nat, sat nyt stempel i og så var motoren klar igen til de afgørende heats om søndagen. Motoren skulle lige køres til, så det gik først træning om søndagen med. Lørdagens problem betød, at Sara skulle starte bagerst i feltet i det første af de 4 heats om søndagen.

1. heat fik Sara ellers en fin start, men en ½ omgang inde i heatet, blev hun påkørt af en konkurrent og spandt rundt og måtte udgå!

2. heat, havde et kæmpe regnvejr trukket ind over banen og alt stod i et - en kæmpe udfordring for kørerne. Det passede Sara fint, da hun har god erfaring med at køre når det er meget vådt. Sara skulle igen starte fra bagerste position i feltet. Hun fik igen en god start og fik kørt sig flot frem til en 11. plads, på en bane hvor de nærmest sejlede rundt!

3. heat var det tørvejr igen, men banen var stadig våd og det var meget vanskeligt at finde det rigtige setup da banen blev hurtig tør. Sara fik ikke helt det ud af det hun havde håbet og måtte tage til takke med en 15. plads.

4. og afgørende heat - Sara skulle starte fra position 15 og fik et rigtig godt heat og fik kørt sig frem til en flot 10 plads - en fin afslutning på løbet. da alle 4 heat tæller i den samlede stilling, blev det når alt var gjort op til en samlet 13. plads i Danmarksmesterskabet i National A 2009. - Som en lille opmuntring, så endte Sara med at være den bedst placerede pige - de var 3 piger mod 14 drenge!

En kæmpe tak til Christoffer Johansson som knoklede som mekaniker og en kæmpe tak til HK Motorsport, som gjorde det muligt at Sara kunne deltage i løbet!

Nu er Sara i fuld gang med skolen (HHX) og planerne for næste sæson er allerede i støbeskeen - følg med her på hjemmesiden.


August 2009

Danmarksmesterskabet i National A, er næste stor udfordring for Sara. Løbet afvikles i weekenden d. 29. - 30. aug. på Korsør Gokartbane.

Løbet køres over både lørdag og søndag og den kører der score flest point gennem weekenden, kan bryste sig med titlen; Danmarksmester! Sara har ikke haft mulighed for at teste så meget, så det bliver spændende at se, om hun har farten til at være med i top 10, som er et klart mål for weekenden. Feltet består at nogle af de bedste nationale kørere og det bliver meget tæt kamp om de vigtig point.

Kom og se løbet, det er gratis at komme ind og der vil være masser af god gokartrace gennem hele weekenden.

Foto: Nat. A. feltet ved SM 1. afd. Korsør 2009


Igang igen!

Efter en lang sommerpause er det snart tid til at der skal køres gokart igen! Det er dog ikke fordi at Sara ikke har været aktiv inden for gokartsporten siden 2. afd. af Sjællandsmesterskabet tilbage i maj. Her fortæller Sara selv, hvad hun har oplevet de sidste par måneder:

"De sidste par måneder har jeg brugt det meste af min tid på at rejse rundt til forskellige internationale eliteløb, for at se hvordan det foregår. Jeg har bl.a. skrevet en del løbsrapporter for en ny dansk gokarthjemmeside; www.kartingsone.dk. Det har været de fedeste måneder også selvom jeg ikke selv deltog løbene.

Jeg startede med at tage ned og se anden afdeling af det belgiske mesterskab, på gokartbanen Genk i Belgien, som jeg også havde været nede og teste på med HK-Motorsport i marts måned. Få uger senere blev EM kvalifikationen afviklet på Genk kartingbane og jeg tog endnu en tur til det Belgiske, for at se løbet og støtte de danske kørere.  Jeg har altid drømt om at opleve et udlandske løb. Da jeg var nede med HK-Motorsport  på vores træningslejer, så vi den første afdeling af belgisk mesterskab og jeg troede faktisk det ville være det eneste udlandske løb jeg ville få at se.

Efter at have været til EM kval. blev jeg helt bidt af udlandet og den måde de afvikler løb på, at jeg måtte til endnu et løb. WSK, verdens hårdeste kartingserie, blev 4. afdeling afviklet i Genk (igen!). Så jeg tog ned for at se de danske kørere der deltog og for at opleve verdens hårdeste gokartløb. Det var noget større end et belgisk mesterskab. Blev meget overrasket over hvor stort og professionelt det hele er. Jeg fik også mødt en masse nye mennesker, som jeg har fået et kanon godt forhold til. Mit næste mål var at komme ned og se EM Finalen i Frankrig på banen Essay. Ugen inden EM, blev 5. afdeling af WSK kørt i Salbris også i Frankrig. Jeg valgte at blive hjemme fra ferien for at arbejde og tjene penge, så jeg kunne komme af sted, og det endte med jeg tog turen syd på i 14 dage, for at se WSK og EM med min veninde Christina Nielsen, som deltog i WSK og Michelle Gatting og hendes far som deltog i WSK og EM.

Det har været en kanon fed oplevelse og jeg har fået set en masse spændene race og fået en masse nye venner. Jeg glæder mig dog til det er min tur til at køre løb igen, i stedet for at stå på sidelinjen."

I Frankrig fik Sara lov til at prøve en tur i Michelle Gattings hurtige KF2-kart. Det gave mod på nye drømme!

Næste løb:

Næste løb for Sara bliver "DM i National A", som afvikles i weekenden d. 29. - 30. aug. Det var ellers planen, at Sara skulle køre 3. afdeling af Sjællandsmesterskabet på Barmosen ved Vordingborg d. 16. august. Dette løb har vi desværre måtte springe over, da "finanskrisen" også har ramt Allerød! Det har været meget vanskeligt at få den fornødne støtte fra sponsorer i år, og det betyder, at vi har været nød til at skære meget ned på både træning og desværre også løb.

Vi arbejder dog stadig på at skaffe sponsorer til resten af sæsonen, så Sara kan stille op i de sidste 2 afd. af Sjællandsmesterskabet. Pt. ligger Sara nr. 9 i den samlede stilling og da vi kan trække de 3 dårligste heats fra efter de første 4 afd. er kørt, har vi besluttet at springe løbet i Barmosen over. Det betyder at Sara stadig kan køre med om pointene i den samlede stilling i de 2 sidste afdelinger.


Maj 2009

Sara var meget hurtig, men fysikken svigtede!

Ved 2. afd. af Sjællandsmesterskabet, der blev kørt på Københavns Gokartbane d. 10/5, viste Sara at hun kan være med hel fremme i det stærke felt. I de første træninger om formiddagen kørte Sara 5. bedste i den ene træning og 6. bedste tid i den anden og dermed en rigtig fint start på løbet.

I kvalifikationen var opstillingen på karten ikke helt optimalt og Sara fik kun kørt en 12 bedste tid. Tiden var dog kun 0,4 sek. fra den hurtigste!

Sara måtte dog sande, at Købehavns Gokartbane, der berygtet for at være den hårdeste banen i Danmark, kræver utrolig meget af kørerens fysik og styrke. Som dagen skred frem meldte trætheden sig og hendes fysiske styrke rakte ikke og hun havde derfor meget vanskeligt ved at køre optimalt og dermed blev tiderne også lidt langsomme. Sara ville dog ikke give op og kæmpede af alle kræfter gennem eftermiddagens 3 heats for at ”hænge på” i top 10. Sara kørte en 9 plads hjem i første heat, en 10 plads i andet heat og en 9 plads i finalen.

 

Finalen var i øvrigt præget af en dramatisk start, hvor Sara blev blandet ind i en ulykke i første sving, hvor hun endte i "fangsandet" samme med 3 andre. En af dem, var en anden pige (Søs #123), som slog sig slemt og måtte til behandling hos løbes læge. Løbet blev stoppet og blev ca. 1 time senere kørt om igen (omstart). Søs var dog heldigvis ikke kommet noget alvorligt og insisterede på at køre med igen til omstarten.

Turen ud i gruset gav dog en del hektisk aktivitet, da Saras kart var blevet fyldt med grus alle vegne! Den skulle vaskes og total renses omkring kædehjul, lejer, kæde mv., men da starten blev udskudt, nåede vi at få karten klar igen.

Som mekaniker havde vi igen fornøjelsen af hjælp fra Christoffer Johansson.

 

Sara har nu optrappet sin træning og skal i denne uge begynde til ”boksetræning”, for at få den styrke det kræver at konkurrere i denne hurtige klasse.

Foto: Der blev kørt tæt!

Se de mange billeder fra hele løbet i "Fotoarkiv"


Fin debut i ny klasse!

Saras fik en god start i sit første løb i klassen National A på Korsør Gokartbane d. 26/4. Det var ved første afd. af Sjællandsmesterskabet 2009, hvor hun for første gang skulle prøve kræfter med konkurrencen i den nye meget hurtige klasse. Op til løbet havde Sara fået lavet en aftale med en ny mekaniker, Kristoffer Johansson, som trådte til i stedet for Jacob B. Sørensen. Jacob er optaget til anden side i år, da han skal være fast mekaniker for en teamkører i HK Motorsport.

Kristoffer og Sara fandt hurtigt "rytmen" på løbsdagen og efter lidt problemer med karten i den første træning, gik det jævnt fremad som dagen skred frem. Tiderne under træningen lå et godt stykke fra de hurtigste (ca. 1 sek.) men i kvalifikationen blev det bedre og Sara kørte en 13. hurtigste tid ud at de 15 deltagere - ca. 0,7 sek. fra den hurtigste.

I første heat fik Sara kørte et par pladser frem med lå i lang tid bag karten på 10 pladsen. På sidste omgang lavede Sara en super overhaling og fik dermed en fin 10 plads. Det blev også den placering hun kørte hjem i finalen, så alt i alt en god præstation i hendes første løb i klassen.

Næste løb er d. 10/5 på Københavns Gokartbane, her håber Sara at kunne gøre det endnu bedre da det er hendes "hjemmebane".


April 2009

Vellykket træning på Københavns Gokartbane.

1. april og gokartsæsonen er for alvor i gang. Sara og farmand kørte en tur på Københavns Gokartbane for at prøve den ny kart i forårssol og på en tør banen (modsat Belgien sidste uge!). Efter nogle få omgange, fik Sara vist at hun har fint styr på den nye og meget hurtigere kart også når banen er tør. Træningen gik uden problemer og Sara fik sat nogle meget fornuftige tider, sammenlignet med de tider der blev kørt i klassen sidste år.

Sara må dog også se i øjnene, at denne klasse kræver en meget god fysik. Særligt Københavns Gokartbane er en hård fysik belastning for gokartkørerne i de hurtige klasser. Nakkemusklerne er særligt udsat, så der skal trænes intens på banen, så fysikken også kan være med. Sara har gennem vinteren trænet en del styrketræning som forberedelse til denne sæson, men der skal fortsat trænes hårdt for at den fysiske form er på det rette niveau.


Marts 2009

Træningstur til Belgien sammen med HK Motorsport, druknede i regn og sne!

Sammen med Saras veninde Winnie Rasmussen (Grindsted) samt hendes bror Ronnie, kørte vi tidligt lørdag morgen 21/3 fra Grindsted til det sydlige Belgien til banen Mariembourg for at slutte os til HK Motorsport. Teamet var allerede derned idet de havde 3 kørere der deltog i første afdeling af det belgiske mesterskab. Træningstur som var planlagt i forlængelse af løbsweekenden blev en våd og kold oplevelse!

Efter løbet i Mariembourg blev telt og karts pakket sammen og så gik turen til Genk, hvor der var booket værelser på et lille hyggeligt hotel (Admiraal) til os alle - 14 i alt. Planen var en træningsdag på banen ved Genk mandag, Spa Francorchamps tirsdag og så igen på Genk onsdag.

Selv om vi var kommet et stykke syd for den danske grænse, så var det ikke just forårsvejr der var på menuen!
Da vi mandag morgen ankom til banen ved Genk, var det koldt og gråt og i løbet af formiddage kom regnen. Det holdte ikke kørerne tilbage, der blev kørt rigtig mange omgange på den våde bane - en god og lærerig oplevelse for kørerne.
Selv om vejret ikke viste sig fra sin pæneste side, så må man sande, at belgierne forstår at lave gokartanlæg af meget høj klasse; Flot restaurant, kartshop og en bane som kørerne var helt vilde med.

Tirsdag morgen kørte vi alle ca. 80 km til banen Spa Francorchamps, som nok er mest kend for sin Formel 1 bane. Hvis vejret var dårligt om mandagen, så var det katastrofalt om tirsdag – da vi ankom til banen, faldt sneen tungt og temperaturen lå på 0 C! Ikke lige det vejr vi havde håbet på og da slet ikke et vejr at træne gokart i!

Som et lille ”plaster på såret” så var flere Formel Renault teams på Spa (formel 1 banen) for at teste og blandt de mange kører var 3 danskere, Kevin Magnusen, Johan Jokinen og Marco L. Sørensen. Da vejret ikke var til gokarttræning, havde vi fornøjelsen af at besøg de 3 danskere i deres pitgarager og fik lov til at få et godt kig bag kulisserne i et professionelt Formel Renault team. Deres træning var også suspenderet på grund af vejret, så der var god tid til rundvisning i pitten.

Da vi endelig havde besluttet os for at køre tilbage til hotellet, var det holdt op med at sne. Da vi nu havde kørt den lange vej, så kørte vi til gokartbanen for at se, om det alligevel var muligt at komme ud og køre. Banen var åben for træning og vi tog en rask beslutning og valgte at pakke karterne ud og give træningen en chance – jo så’en en ”flok vikinger” er ikke til at stoppe uanset hvilket vejr der møder os!
Beslutningen om at blive blev dog ikke fortrudt, for kort tid efter skinnede solen i gennem skyerne og banen blev i løbet af kort tid tør! Jo, Spa levede op til sit ry om at vejret kan skifter fra det ene øjeblik til det andet!

Onsdag var det tilbage på Genk og igen var det regnen der dominerede, men der blev alligevel trænet flittigt og Sara fik kørt rigtig mange omgange i silende regn. Kl. ca. 14 pakkede vi telt og karts ind i traileren for at køre den lange vej tilbage til Danmark.

Turen bød ud over en masse god (våd) træning også på masser af hygge sammen med alle de andre fra HK Motorsport. Særligt den lille bar på hotellet gav god anledning til at smage det gode belgiske øl og fortælle hinanden gode racerhistorier, som blev bedre og bedre som aften skred frem!

Alt i alt en rigtig god tur selv om vejret ikke rigtig var med os!


Efter en lang vinterpause, er vi nu for alvor begyndt på en ny gokartsæson. Sara har været en tur hos HK Motorsport for at få klargjort sin kart til den nye klasse (National A), som hun skal køre i år. Den første begivenhed i år, er en træningstur til Belgien d. 22. - 25. marts sammen med HK Motorsport. Det bliver 3 dage med intens træning, 2 dage på banen Genk og en dag på banen Spa Francorchamps.

Vi kører derned sammen med Saras gode gokart-veninde Winnie Rasmussen (Grindsted), som i år kører i klassen Rotax Max Senior, samt hendes storbror Ronnie som lægger bil til.

Vi glæder os rigtig meget til turen og håber blot at foråret kommer tidligt i år!

 

  Fotos: Sara i fuld gang med at klargøre karten med hjælp fra hendes "chefmekaniker" Kathrine på 6 år (Kell Jørgensen (HK Motorsport) datter).


Januar 2009

Så er forberedelserne til en ny sæson i fuld gang. Første højdepunkt i år bliver en træningstur sammen HK Motorsport til Belgien d. 20. til 25. marts. Det er planen at vi sammen med teams andre kørere skal besøge 2 belgiske baner; Genk og Mariembourg.

Det er planen, at Sara skal køre i klassen "National A" (Nat. A) - det vil vi komme tilbage til så snart vi ved noget mere. Det er afgørende at Sara igen i år får sponsorer der vil støtte hende gennem sæsonen og derfor bliver næste par måneder brugt på at kontakte virksomheder i håb om at der finanskrise eller ej, vil være nogen der vil støtte op om Saras gokartsæson. Vi håber naturligvis at vores sponsorer fra 2008 vil være med igen i år. Læs mere på vores "Sponsor-side" om det virksomheder der støttede Sara i 2008.


Oktober 2008

Sara nr. 5 i Sjællandsmesterskabet 2008

I det samlede resultat i Sjællandsmesterskabet 2008 i klassen Rotax Max Junior, er Sara blevet nr. 5 ud af i alt 42 registrerede deltagere. Et meget flot resultat i debutsæsonen i klassen. Selv om finalen ikke blev så god som forventet (se løbsrapport neden for), så fik Sara tilstrækkelig point til at slutte på en samlet 5. plads. Inden finalen lå Sara nr. 6.

I den samlede opgørelse af "Ladies Cup'en", er Sara blevet nr. 2.

Sara vil gerne rette en kæmpe tak til de sponsorer som har været med til at gøre det muligt for Sara at dyrke den sport, som hun elsker så højt. Klik her for at se dem som har støttet Sara gennem sæsonen

En særlig tak til: Familien Wendeldoe som har stillet en komplet kart til rådighed - Til MediaMouse som har sikret os nye dæk til løbene gennem sæsonen - Til HK Motorsport, som har ydet en fantastisk støtte og hjælp gennem hele sæsonen!

Vi vil også særlig fremhæve Jakob B. Sørensen, som har været en uundværlig hjælp som mekaniker gennem sæsonen. Jakob har en meget stor del i Saras resultater og fremgang!

 

 


11. okt.: DM Revanchen 2008 og Finalen i SM 2008 - Løbet blev ikke den bedste afslutning på sæsonen. Optakten til løbet var noget kaotisk, da vi om onsdagen inden løbet fik ødelagt koblingen endnu en gang (3. gang i denne sæson!) og vi var ikke sikker på om Sara overhovedet kunne nå at være med til omlørdagen. Men en tur til HK Motorsport kastede nyt lys over tingene! De sørgede for at motoren var klar til fredagen, hvor Sara nåede at træne lidt inden løbet. Det stillede 24 karts til start og det var dermed weekendens største felt. Det var alle de bedste i klassen der var tilmeldt, så Sara vidste godt at konkurrencen ville blive meget hård.

Lørdag morgen kl. lidt i 7 mødte vi op på Københavns Gokartbane. Det var endnu mørkt og den første træning skulle allerede begynde kl. 8:00. Martin K. Mortensen, som selv køre i klassen "KZ" (gearkarts), havde vi fået med som mekaniker, da vores ellers så trofaste mekaniker Jakob, selv skulle dyste i sin klasse "KF2".

Foto: Martin i gang med klargøring af karten

Formiddagens træninger gik ikke så godt som vi havde håbet. Vi havde svært ved at få opsætningen på karten til at fungere. Sidste træning havde Sara dog den 6. bedste tid ud af de 24 karts. Kvalifikationen gik ikke helt som vi havde forventet - Saras tid rakte kun til en 10. plads i start opstillingen, ca. 0,4 sek. fra den hurtigste. De 3 heats om eftermiddagen, var skuffende. Sara blev nr. 11 i 1. heat, nr. 13 i 2. heat og i finalen blev det endnu en 13. plads. Gennem hele dagen kæmpede vi med opsætningen og bl.a. et alt for højt dæktryk i 1. heat kostede Sara 4-5 placeringer. Der ud over havde vi hele dagen problemer med en speeder, som ikke "ville slippe", hvilket gjorde det meget svært for Sara at komme ordentligt i gennem svingene. Når alt kommer til alt, så var det dog heller ikke så ringe at slutte midt i feltet set i lyset af den hårde konkurrence Sara var oppe i mod.

 

Foto: Podiefest i Rotax Max klassen: 1. Mads R Thomsen - 2. Rasmus Wendelboe - 3. Christian Sørensen - 4. Nicolai Hansen - 5. Alexander Weiss


Sæsonens sidste løb! På lørdag d. 11. okt. afvikles årets sidste løb; DM Revanchen på Københavns Gokartbane. Det ser ud til, at Rotax-klassen bliver weekendens størst felt med 20-25 deltagere. Sara håber, at alt denne gang "klapper", så vi kan sluttet sæsonen af på maner'. Jakob, vores trofast mekaniker, skal selv køre i "elite-klassen" KF2, så det er farmand der må sørge for, at karten er i tip top stand til Sara.

Jakob var ellers meget tæt på at vinde DM i "KF2" for et par weekender siden på Roskilde Race Center. Efter at han havde ligget og kæmpet i top 5 i de indledende heats, skulle han starte 7'er i finalen. Han lavede en super start og lå 1'er efter de første to sving! Han fik lagt "pæn" afstand til resten af feltet og kørte i ca. 10 min. på en sikker første plads - men med ca. 3 min. tilbage af løbet, mistede han kæden og måtte trille ud i græsset og se en ellers sikker Danmarksmesterplads gå i vasken! En kæmpe ærgrelse for os alle! Jakob satser derfor på at tage "revanche" i sin klasse på lørdag og søndag!

Foto: Jakob i tæt kamp med Mikkel Mac, som i øvrigt vandt Danmarksmesterskabet

Vi håber, at både Sara og Jakob får en rigtig god weekend og at vi kan slutte sæsonen af med nogle gode resultater.

Kom endelig ud og se løbet på lørdag - det bliver ikke kedeligt! Adressen er:

København Gokart Bane - Kraftværksvej 10, 2300 København S.

(Der er træning og tidtagning om formiddagen og heatene starter over middag kl. ca. 12:30)


September 2008

Året "hyggeweekend" - var weekenden d. 13. - 14. sept. hvor Sara, Andy (lillebror) og farmand deltog på den årlige gokartlejer med vores gamle klub, Hammersholt Karting Klub. På Barmosen ved Vordingborg.

Som det er tradition, så skulle farmands gamle kart også luftes, så den var klargjort med en historisk gammel drejeventilsmotor (100cc) - en motor der nok er over 25 år

Foto: Sara og bror Andy - i en lille duel

 gammel! Jeg kørte med den ved et par lejligheder sidste år, og den havde stadig nogle "timer tilbage", så den skulle bare ha' noget gas! Andy og jeg skiftedes til at drøne rundt i den gamle kart og det blev til en masse omgange på lørdag og søndag, men kl. lidt over 15 søndag efter middag, kørte den så sin sidste tur. Vi var godt klar over, at motoren var ved at være "færdig" da kompressionen var stort set lig "nul". Jeg kørte ud i forventning om at den nok skulle holde nogle omgange endnu, med efter et par flyvende omgange, kom jeg for fuld fart ned af langsiden og da den rundede 15.500 omdrejninger kom der en ordentlig "knald" og baghjulene låste og jeg kæmpede for at holde karten på rette kurs - motoren havde sat sig (stemplet havde kilet sig fast). Jeg efterlod 2 flotte parallelle gummispor på over 20 meter inden jeg endt ude i græsset!

Vi havde en kanon weekend med hyggeligt samvær med gode "gamle" gokartvenner fra HKK og en fantastisk festaften lørdag, med helstegt grisebasser og det hele! Det var smadder hyggeligt også at have Andy med. Det er en del år siden han sidst sad i en gokart, men han havde på ingen måde glemt hvordan man kommer rundt på banen.

Sara fik love til at prøve en tur i en kart der køre i en af de hurtigste klasser her hjemme - en KF2. Turen fik det helt store smil frem og Sara var da heller ikke et sekund i tvivl om, at hun gerne vil rykke op i en hurtigere klasse, men det blive jo nok pengepungen der kommer til at bestemme det!

Foto: Farmand i den gamle kart mens den endnu kørte!


August 2008

Flot podiumplads under meget ekstreme vejrforhold! -

4. afd. af Sjællandsmesterskabet d. 23. aug. på Barmosen ved Vordingborg, blev en stor succes for Sara. På en af de nok mest regnfulde dage vi længe har oplevet, kæmpede en flok unger gokartkørere om deres placeringer i Sjællandsmesterskabet og det var lige før at en "påhængsmotor" havde været bedre for at komme frem under det ekstrem meget regnvejr som denne lørdag bød på! Vi havde i øvrigt fornøjelsen af at have Patrick Fuglesang (som også er Zanardi-kører) med i bilen frem og tilbage til Vordingborg. Sara og Patrick har gennem hele sæsonen resultatmæssigt ligget meget tæt og de havde da også sammen lagt en plan om, at denne weekend skulle de begge på podiet!

Løbet i Saras klasse blev da også domineret af Patrick og Sara. Tidtagningen gav "kun" en 3. og 4. plads til Patrick og Sara, men i første heat slog både Sara og Patrick til - de fik en god start og lå efter første omgang nr. 1 og 2. Patrick tog føringen med Sara lige i hans baghjul. Sara og Patrick fik hurtigt skabt et "pænt hul" ned til de nærmeste konkurrenter og de havde en fin lille kamp - Sara "overtog" endda føringen et stykke inde i heatet, men måtte til sidst afgive 1 pladsen igen. Sluttede dog på en flot 2. plads hendes bedste placering til dato!

I 2. heat skulle Sara så starte 2'er og Patrick 1'er, men da de skulle køre ud til heatet, ville karten ikke starte! Selv med god hjælp for nogle af konkurrenternes mekanikere, så lykkedes det ikke at få karten i gang og Sara måtte meget skuffet og frustreret se heatet fra pitten. Hendes "teammate" Patrick tog dog endnu en 1 plads. Efter at vi var kommet tilbage til vores lille "skruetelt", så kunne karten pludselig godt starte igen! - vi fandt aldrig ud af hvad der var galt ud over at det måske har været det meget våde vejr der har givet en lille "overgang" i ledningsnettet på karten?!?

Til 3. heat skulle alle kræfter sættes ind - Sara var vred og frustreret over problemet med karten og var opsat på, at nu var der alt at vinde og intet at tabe! Hun skulle starte fra en 6. startplacering og lavede en meget flot start - lå på en 3. plads efter første sving og efter 1 omgang var hun nr. 2. Patrick havde også fået en meget fin start og havde allerede åbnet et "pænt hul" på første omgang. Selv om Sara kørte sig ind på Patrick i løbet at heatet, så nåede hun aldrig helt op til ham. Det blev så til en meget flot 2. plads i finalen og det var en meget stolt og glad pige der trillede ind i pitten efter løbet.

Så i det meget ekstreme vejrlig kørte Sara sit hidtil bedste løb og tog nogle gode point med hjem i kampen om Sjællandsmesterskabet.

Endnu en gang må vi sige en KÆMPE TAK vores mekaniker Jakob B. Sørensen! Han har en meget stor andel i Saras resultater i år og vi er ham meget taknemmelig for hans store tålmodighed og evne til at bevare roen når det hele "driller".

Jakob skal i øvrigt køre finale i Dansk Superkart i weekenden d. 30. og 31. aug. på Grindsted Gokartbane. Løbet kan ses live på DK4 både lørdag og søndag eftermiddag. Jakob ligger pt. nr. 5 i klassen "KF2" - som er klassen for den absolutte danske elite! Vi ønsker Jakob alt held og lykke med løbet i Grindsted!

 Foto: Sara, Patrick (i midten ) og Alexander Muller (nr. 3) blev fejret inde i klubhuset idet "podium-festen" blev aflyst pga. af vejret!


Endnu en fin artikel i vores lokale avis "Allerød Nyt" - I dag (d. 21. aug.) dumpede vores lokal avis ind af brevsprækken og endnu en gang, har de skrevet en fin lille artikel, denne gang om Saras deltagelse i Rotax Nordisk Mesterskab. Det er 3. gang i år, at vores lokal avis bringer en artikel om "den lokale gokart-pige".

Næste løb er 23. aug. på gokartbanen ved Vordingborg, Barmosen. Her køres 4 afd. af Sjællandsmesterskabet. Sara ligger pt. på en samlet 6. plads og der er derfor vigtig, at hun får lavet nogle gode placering i dette løb, så hun kan holde sig i "top 10". Jakob B. Sørensen har igen tilbudt sin hjælp, så det ser vi rigtig meget frem til.


Sara viste meget fin form ved årets største løb: ROTAX NORDISK MESTERSKAB 2008

Efter næste 2 måneders sommerpause, pakkede vi fredag morgen d. 8/8 bil og trailer for at køre til vores første løb i Jylland; Rotax Max Nordisk Mesterskab 2008 på Midtjysk Gokartbane ved Ikast. Da økonomien ikke har tilladt at vi for ud for løbet har kunne tager over til Ikast for at træne, og dermed lære banen at kende, skulle vi starte helt fra bunden med både setup og det hele. De få træningesomgange vi nåede at få fredag eftermiddag viste også, at der skulle arbejdes hårdt for at være med blandt de 32 kørere i klassen - det største felt Sara til dato har deltaget i.

Lørdag morgen startede med 3 officiele træningssessions, men i første træning ville karten slet ikke køre! Motoren gik ud hele tiden så Sara var nød til at køre i pit. Først troede vi at det var et problem med en ny type olie vi skulle prøve at køre med (olieblanding i benzinen), men efter lidt råd og hjælp fra HK Motorsport, fandt vi frem til problemet som blot handlede om en justering i karburatoren (forskellige dysser i forholdt til vejret og temperaturen). Nu var der kun 2 træningsmuligheder tilbage og det var meget afgørende, at Sara fik så meget tid på banen, så vi kunne få karten sat rigtigt op. 2. og 3. træning gik bedre, men vi havde ikke helt den fart vi skulle. Til kvalifikationen blev det derfor kun en meget skuffende 23'ende bedste tid ud af de 32 deltagere i klassen - Tiden var dog kun 0,4 sek. fra at kunne være med i top 10, så det så ikke helt håbløst ud. Lørdag skulle der kun køres et indledende heat mens resten af heatene skulle køres om søndagen. I første heat om lørdagen fik Sara kørt sin 3 pladser frem og sluttede på en 20 plads. Hele lørdagen var det tørvejr, men der var lovet masser af regn til om søndagen, hvilket kunne vende op og ned på det hele.

Søndag morgen vågnede vi op til et meget kraftigt regnvejr, så nu var situationen en helt anden. Karten skulle have lavet opsætning helt om og regndækkende skulle taget i brug. Der var en enkelt "warmup" (træning) inden vi skulle i gang med at køre heats igen. Når det er regnvejr og er vådt, stiller det store krav til kørerens evner til at finde det "rigtig spor" rundt og i det hele taget at holde sig på banen! Her viste Sara virkelig, at hun kan være med helt fremme. Hun var meget hurtigere i regnvejret end vi havde forventet.

I søndagens første heat skulle Sara starte 20'er og hun fik ikke en særlig god start, men hun havde rigtig god fart i det våde fører og hentede den ene efter den anden. Efter et meget flot løb under meget vanskelige forhold kørte Sara over målstregen på en fantastisk 9 plads og en 8. bedste tid!

Efter de indledende heats lå Sara nu 12'er, som dermed var hendes startplacering til prefinalen. (startplac. afgøres ved at lægge heatet om lørdagen og første heat om søndagen sammen). Starten i prefinalen var heller ikke den bedste, men hun fik sig alligevel kørt op i top 10 og det så igen rigtig godt ud. Sidst i heatet mistede hun dog lidt af farten til konkurrenterne og sluttede dermed på en 12. plads. Det viste sig, at dæktrykket var for lavt - vi havde satset på at det ikke ville regne under heatet (banen var dog stadig våd), men da heatstarten gik, stod regnen igen ned i stænger!

Optakten til finalen blev en rigtig "gyser"! Det var begyndt at klare og banen var begyndt at blive tør, men der lå stadig en del byger omkring banen, så ingen viste om der skulle satses på regndæk/setup eller tørvejrsdæk/setup. I allersidste øjeblik traf Jakob en beslutning om at vi skulle satse på tørvejrssetup, så med noget panik (pga. meget lidt tid inden vi skulle stille til start) fik vi karten sat up til tørvejr, som også viste sig at være det helt rigtige. Vi var dog ikke de eneste - det ar nærmest panikagtige sener, da alle valgte at stille om til tørvejr i sidste øjeblik. Da starten gik var Sara rigtig godt med og fik en meget fin start - undgik lidt tumult i det første sving og efter første omgang lå hun nr. 7! Hun fulgte rigtig god med "førergruppen" men blev også presset hårdt bag fra. Men halvejs inde i løbet fik hun problemer med karten og måtte kæmpe hårdt for at holde sig i top 10. De sidste 5 min. af løbet blev problemet så være og hun faldt længere og længere tilbage i feltet, og endte på en meget skuffende 16 plads. Det var en meget vred og frustreret pige det stod ud af karten og hun forsvandt også meget hurtigt ud af syne for at "rase af" - vi så hende ikke i over 20 min.! Problemet viste sig desværre at være et motorkonsol der var løsnet sig og dermed resulterede i at karten mistede trækkraften og farten. Det var naturligvis en meget stor skuffelse for os alle, da det ellers så ud til, at hun kunne slutte i top 10, hvilket vi på ingen måde havde regnet med i dette meget stærke felt.

Da Sara var "faldet ned igen", kunne hun glæde sig over en weekend der trods alt havde givet nogle meget positive overraskelser - at hun var så hurtig i regnvejr, var der ikke mange der havde regnet med, så alt i alt kunne vi glæde os over en fin præstation i et løb, hvor konkurrencen er ben hård og tiderne meget tætte og vejret meget udfordrende!

Gennem weekend måtte vi igen slås med mekaniske problemer af forskellige slags da bl.a. vores lydpotte revnede og kunne dermed ikke bruges. Men igen var HK Motorsport en meget stor hjælp, de lånte os en anden udstødning så vi kunne gennemføre weekenden.

Igen må vi sige en KÆMPE TAK vores fantastiske mekaniker Jakob B. Sørensen! Han har bare gjort en suveræn indsats gennem hele weekenden som mekaniker og træner/coach for Sara. Uden hans hjælp var det bare slet ikke gået!

Også tak til HK Motorsport for hjælp og opbakning gennem hele weekenden - at have jer som "naboer" er uundværligt!

STOR tak til MediaMouse for trofast sponsorering af "nye ruller" (dæk) til løbne!

Til sidst en STOR TAK til Familien Rasmussen i Grindsted for jeres gæstfrihed ved at give os husly i jeres dejlige hus hele weekend!

SE BILLEDER FRA WEEKENDEN HER


ROTAX NORDISK MESTERSKAB 2008 - d. 9.-10. aug. Midtjysk Karting Klub. Ca. 150 gokartkørere sætter hinanden stævne i årets største Rotax-løb her hjemme. Pga. af økonomien (eller mangel på samme!) har vi været meget i tvivl om hvorvidt Sara kunne deltage, men hun har hele tiden været tilmeldt i håb om at vi kunne komme af sted til Ikast den weekend.

Vi har nu beslutte, at Sara deltager og vi "letter anker" fredag morgen og begiver os til Jylland. Vores trofaste mekaniker Jakob B. Sørensen har igen tilbudt at hjælpe Sara, hvilket er en kæmpe stor hjælp for os! Der er 32 tilmeldt i den klasse Sara kører (Rotax Max Junior) så det bliver uden tvivl en meget tæt og hård kamp for at være med helt fremme. Med god hjælp fra venner i Jylland, har vi sikret os gode overnatningsfaciliteter, så vi denne gang undgår at skulle ligge i telt.


Juli 2008

Når man går meget op i sit udseende, så er der kun en ting der dur:

 Zanardi-facemask

Sara og Winnie Rasmussen bruger denne særlige cream flittigt i deres bestræbelser på at blive de hotteste gokart-tøser - eller måske er det blot et forsøg på at blive ægte Smølfer! :-)

Næste løb er Rotax Nordic Championship Midtjysk Karting Klub d. 9. og 10 aug. - det størst Rotax-løb her hjemme.

Ha' en rigtig god sommer!

 


Juni 2008

Saras mekaniker, Jakob B. Sørensen, fik flotte placeringer i Dansk Super Kart!

Ved 3. og 4. afdeling af Dansk Super Kart d. 21. og 22. juni, kørte Jakob nogle flotte placeringer hjem, da eliten satte hinanden stævne på Roskilde Racecenter. Lørdag blev 3. afd. kørt og her viste Jakob, at han er blandt de bedste gokartkørere i Danmark (i klassen KF2- "kongeklassen" inden for dansk karting). I prefinalen kørte han en flot 3. plads hjem og i finalen endte han på en fornem 5. plads. Det var en kanon oplevelse at følge Jakob gennem hele lørdagen og opleve ham og hans mekaniker Steffen M Pedersen's stabile arbejde, som førte Jakob frem til et par flotte topplaceringer! Jakob har igen vist, at han ikke blot er en fantastisk mekaniker, men at han også er en meget talentfuld gokartkører. Jakob kører for HK Motorsport og var teamets hurtigste i klassen KF2. Løbet blev gennemført uden regn.

Søndag var det så 4. afd., men modsat lørdagen, så væltede regnen ned det meste af dagen og dermed var det en helt ny udfordring for kørerne. Men igen var Jacob med helt fremme og kørte en flot 4. plads hjem i prefinalen og i finalen blev det igen til en fantastisk 5. plads, efter et meget tæt race! . Det skal lige nævnes, at weekendens løb havde deltagelse af over 40 af de absolut bedste dansk gokartkører, hvor flere af dem også kører topplaceringer i store løb i udlandet.

Jakob ligger nu på en samlet 5. plads inden de sidste 2 afd., som køres i Grindsted d. 30. og 31. aug.

Et STORT TILLYKKE til Jakob for et flot kørt race i weekenden!

Den samlede stilling i Dansk Super Kart kan ses her - Løbet kunne i øvrigt ses live DK4 både lørdag og søndag - kan genses på deres hjemmeside. Genudsendes 23-06-2008 kl. 13:00 -Dansk Superkart 2008 (3) og 24-06-2008 kl. 13:00 -Dansk Superkart 2008 (4)


 

Sara var hurtig, men måtte igen kæmpe med problemer! - 8/6-2008 Efter at jeg (farmand) igen ikke kunne være tilstede pga. familiefødselsdag i Jylland, måtte Sara og Jakob B. Sørensen (vores mekaniker) klare tingene selv til 2 afd. af SM (for Rotax Max J.) på Københavns Gokartbane.

Igen viste Sara, at hun havde farten ved gennem hele formiddagen at ligge i top 5 på "tiden". Sidste træning havde hun 4. bedste tid kun 0,2 sek. fra den hurtigste. Da hun skulle køre kvalifikation om startplacering til 1. heat, var der en urutineret køre der spandt rundt lige foran hende og Sara kunne ikke undgå at ramme lige ind i siden på ham. Det resulterede i en smadret ratstamme, bukket styrestænger mv.!! Hun havde på dette tidspunkt ikke nået at sætte sin bedst tid, men fik noteret en 6. bedste tid inden hun måtte udgå.

Jakob og Sara knoklede med at få lavet karten (monteret ny ratstamme mv.) inden 1 heat, men da hun skulle starte karten ville den ikke starte!! Hun måtte derfor se første heat fra sidelinjen! Det viste sig, at et eller andet med karburatoren havde sat sig i klemme da hun kørte ind i den anden kart tidligere. Det blev så ordnet med hjælp fra HK Motorsport inden 2. heat. 

I 2. heat skulle hun så starte bagerst (nr. 14!) Hun fik sig kørt frem til en 7. plads, hvilket må siges at være meget flot! I finalen skulle hun så starte 7'er, men varmen gjorde, at hun halvt inde i løbet begyndte at blive meget svimmel og havde meget svært ved at holde konsekrationen, men alligevel fik hun hente en placering og lå i meget tæt kamp om 4. og 5. pladsen. Det lykkedes desværre ikke at komme længere frem, så hun måtte tage til takke med en 6. plads.

Sara var meget skuffet over, at det igen var ulykke/tekniske problemer der ødelagde meget af løbet for hende. Hun er dog glad for endnu en gang at have vist, at hun kan være med helt fremme. 2 løb i træk i top 10 - det jo langt bedre end hvad hun opnåede i sidste sæson!

 

Igen en KÆMPE STOR tak til Jacob B. Sørensen for hans fantastiske arbejde som mekaniker og træner. Jakob måtte virkelig knokle for at få karten klar efter ulykken i kvalifikationen!!

 

Også en STOR tak til MediaMouse for trofast sponsorering af "nye ruller" (dæk) til løbne!

(Ingen fotos denne gang da fotografen var i Jylland!)

 


Sara gir' Thorkild Thyrring og Peter Aalbæk baghjul!! - Tirsdag d.3/6 var Sara blevet inviteret ned på Roskilde Race Center for at køre gokart sammen med Zentropa og alle deres ansatte (Sara har været i praktik hos Zentropa). Peter Aalbæk havde personligt inviteret Sara for at hun skulle "coache" ham, så han kunne vinde! Hvad vi ikke viste var, at der også var en anden kendt dansker nemlig racerkøreren Thorkild Thyrring, som også deltog. Det blev til en super opvisning fra Sara og Thorkilds side i tæt og hurtig gokartkørsel i udlejningskarts! Sara slog da også lige fast, at hun godt kan køre stærkt, ved at hun kørte den hurtigste tid - 0,1 sek. hurtigere en Thorkild Thyrring! Det var en rigtig sjov dag sammen med Zentropa og det skal lige siges, at Peter Aalbæk vandt desværre ikke!

Se flere billeder her

Foto: Sara "coacher" Peter Aalbæk

Sara og Thorkild Thyrring drøfter "linie" (foto øverst th.) og kørte meget tæt (foto nederst tv.) og sagde pænt tak for "kampen" (foto nederst th.)


Stor gestus fra HK Motorsport! 1/6-08 havde vi tilmeldt Sara til et løb på Korsør Gokartbane i forbindelsen med afviklingen af "Ungdoms Cup-løbet". Jeg selv (farmand) var desværre allerede booket til en koncert (spiller saxofon og er lydmand) og kunne derfor ikke være med. Jakob B. Sørensen som var Saras mekaniker i Rødby var også optaget og så var "gode råd dyre" - Sara havde ingen mekaniker og ingen hjælp til gokarten og så er det ikke muligt at køre løb! Der ud over var den motor som vi ellers køre med, kommet på en tur til Tyskland som reservemotor til Wendelboe, som skulle køre et stort internationalt løb i Rotax Max Junior. Alt så dermed ud til at vi måtte trække vores tilmelding tilbage, men i ugen op til løbet, fik Sara en kæmpe håndsrækning fra HK Motorsport, som stillede en motor til rådighed og Christina Nielsen tilbød Sara at være hendes mekaniker! (Christina er Saras gode veninde og køre selv gokart på eliteniveau)

Weekenden blev desværre domineret af en masse problemer med koblingen på motoren. Først ved en kort træningssæson på Københavns Gokartbane lørdag formiddag, hvor en vital del i koblingen knækkede efter kun 12 omgang på banen. Vi pakkede sammen og kørte gokart og pigerne til Korsør hvor HK Motorsport "campede" i forbindelse med Ungdoms Cup-løbet. HK Motorsport tog sig af motoren og fik den lavet, så den var klar til søndag morgen, men gennem hele formiddagen "drillede" koblingen, så Sara fik kun kørt ganske få omgange træning. Til kvalifikationen ville karten så pludselig ikke starte! Selv med en masse hjælp fra flere sider, så komme hun ikke ud til kvalifikationen. Der var kun 9 tilmeldt i Rotax Max Junior-klassen og Sara skulle starte bagerst. Til 1 heat kunne karten starte og koblingen var nu også helt i orden. Sara fik sig kørt frem til en 6. plads og i 2. heat fik hun taget endnu en placering og startede dermed 5'er i finalen. I 2. heat havde Sara fået rigtig god fart i karten og lå med 2. og 3. bedste tid gennem hele heatet. Til finalen blev der lavet et par justeringer på karten i håb om at få fart nok til at komme i "top 3". Det virkede desværre ikke helt efter hensigten. Sara var ellers kørt sig frem på en 4. plads, men et par kørefejl resulterede i, at hun på de sidste par omgange faldt 2 pladser tilbage igen og dermed sluttede 6'er.

Vi må erkende, at uden træning og rutine er det meget vanskelig at være med helt fremme, men Sara fik da vist, at hun har farten når alt "spiller", men rutinen mangler og der er kun en vej; træning, løb, træning, løb, træning.....!

KÆMPE tak til Kell Jørgensen og Henrik Thomsen fra HK Motorsport - Sara og jeg kan ikke takke jer nok for al den hjælp I har ydet og fordi I gav Sara muligheden for at køre med i løbet i Korsør.

Også en KÆMPE tak til Christina Nielsen for at være Saras mekaniker og hjælper gennem hele dagen - du er en stjerne!

Nu sætter vi alle kræfter ind på at få Sara og karten klar til det store løb på Københavns Gokartbane på næste søndag (8/6). Her kan jeg desværre heller ikke være med (skal til familiefødselsdag i Jylland!), men Jakob B. Sørensen har igen tilbudt sin hjælp som mekanikker, så der er helt styr på tingene!


Maj 2008

Onside Sport på besøg på Københavns Gokartbane - D. 26. maj fik Sara overrakt en flot check fra Onside Sport på 5.000 kr. - en donation, som vi er meget taknemmelige for. Det foregik på en meget regnfuld dag på Københavns Gokarbane hvor Marianne Frisenvang Svare og Svend Gehrs  fra Onside Sport Fondens bestyrelse overrakte Sara den flotte check. Pengene skal bruges til køb af tiltrængt nyt personlig sikkerheds udstyr samt noget udstyr til gokarten. Det er en stor opmuntring for både Sara og jeg (farmand), da økonomien (eller mangel på samme) altid er en stor udfordring i denne sport! Vi må blot erkende, at uden økonomisk hjælp var Sara slet ikke kommet til at køre gokart i år, så vi er meget taknemmelig for al den hjælp og støtte vi har fået fra flere sider!

Pt. er vi i fuld gang med forberedelserne til næste løb, som er på Korsør Gokartbane søndag d. 1/6. Allerede weekenden efter (8/6) er næste løb på Københavns Gokartbane, hvor Rotax-klassen køre med i forbindelse med DM i "Nat.-A". 

Se avisartikel i AllerødNyt 29. maj 2008:


Pinsens store oppe og nedtur! "Pinseløbet" på Rødby Gokartbane et en stor tradition i dansk gokartsport og skulle blive Saras første rigtige gokartløb i år. Udgangspunktet var dog ikke optimalt - Sara har ikke kørt løb siden DM Revanchen i okt. 2007, hun har for kun 2 uger siden fået sin nye kart og der har kun været mulighed for 2 korte træningssessions på Københavns Gokartbane op til dette løb. Vi kørte mod Rødby fredag over middag og med os havde vi også Jakob B. Sørensen, som have tilbudt sin hjælp som mekaniker. Fredags træning var dog en kedelig oplevelse - det viste sig, at Sara var meget langt fra blot at være med - ca. 2 sek. fra de hurtigste! Sara var meget fortvivlet, men med roligt og stabilt arbejde fra Jacobs side, fik han sammen med Sara "kørt karten ind". Fredag aften var vi dog stadig langt fra at være med, så modet var ikke helt i top. Tidligt lørdag morgen stod Jacob tidligt op og gennemgik karten fra "a til z" og fik lavet en del justeringer, som skulle vise sig at give pote!

Første træning lørdag morgen kørte Sara pludselig "kun" ca. 0,5 sek. fra den hurtigste og det viste sig, at der var meget mere fart i karten. Ved 2. træning lå Sara pludselig i "top 10"  (P10) med en tid der var over 1,5 sek. hurtigere en fra dagen før! 3. træning var hun nu fremme på en 8. plads ud af de 23 deltagere - et resultat der var langt over det vi havde kunne forvente! Nu var optimismen tilstede og en placering i top 10 i kvalifikationen var nu en helt reel mulighed. Så indtraf det første store mekaniske uheld - da Sara kom ind efter 3. træning viste det sig at koblingen var defekt og der var kun en ting at gør; at skifte hele koblingen. Med hjælp fra HK-Motorsport fik vi skaffet en ny kobling og under stort tidspres, fik vi karten klar lige da kvalifikationen gik i gang! Missede derfor 2-3 omgang af kvalifikationen og pga. af "trafik" fik Sara ikke en ordentlig "flyvende omgang" - Hendes tid rakte dog til en flot 10. plads med kun 0,3 sek. fra den hurtigste. Det absolut bedste Sara til dato har præsteret! Farten var der og det var nu meget realistisk at komme bland de 5 bedste.

MEN, så begyndte alt det positive med ét at vende! Sara fik en tidsstraf pga. af støj!! - blev derfor sat tilbage til en startplacering på 17. pladsen til 1. heat! Vi klagede alt hvad vi havde lært til løbsledelsen, men straffen lå fast! Der er sat grænser for hvor mange "db" en kart må støje og den var åbenbart overskredet med 0,1 db!!

Første heat fik Sara en god start og vandt 3 placeringer på første omgang, men pga. af lidt sammenstød i de første sving blev der en stort hul op til resten af feltet, men Sara havde god fart i karten og fik sig kørt op og på sidste omgang lavede hun en flot overhaling og kunne køre over målstregen som nr. 13. Nu så det bedre ud igen og en top 10 i 2. heat var absolut inden for rækkevidde.

(Foto: Sara og kart på vægten - min. 150 kg.!)

Andet heat; Sara fik en kanon start og lå 8'er efter de første 3 sving, men så svigtede karten! Pludselig gik den i stå og ville ikke trække, Sara måtte køre den i pit på "starteren" efter kun 1 omgang! Endnu en kæmpe skuffelse. Med hjælp fra HK-Motorsport blev alt tjekket igennem, med vi kunne ikke finde fejlen. Tændrør, batteri og benzinfilter blev skiftet nogle justeringer på karburatoren og så kunne den starte, men vi viste ikke om den kunne køre som den skulle inden vi gik ud til finaleheatet.

Finalen: Sara skulle starte 18 (ud af 23) så nu var det lang vej op! Starten gik og Sara blev klemt inde i mellem 2 konkurrenter lige efter første sving og et uheld var uundgåeligt! Efter en "lufttur" endte hun i græsset - kom tilbage på banen igen med da var feltet over en ½ bane længere fremme! Hun kæmpede for at køre sig ind på feltet men måtte tage til takke med en 17. plads.

Det positive fra dette løb er dog, at Sara sammen med Jacob har vist at de sammen kan "finde farten" og at Sara nu kan være med helt fremme i feltet - nu skal vi bare undgå for meget mekanisk uheld og sammenstød, så skulle der være mulighed for nogle gode resultater. Alt i alt en meget flot præstation i betragtning af at karten og "klassen" er noget helt andet (hurtigere) og at Sara stort set ikke har kørt i år.

I Rotax-løbne er der tradition for at hædre pigerne (som er i mindretal!) i noget man kalder "Ladys Cup". Her fik Sara en flot pokal for at være 2. bedste pige - ud fra placeringerne i finalen (der var 3 piger i alt). Pga. af en fejl fra løbsledelsen modtog hun  pokalen for "bedste pige", men det blev så rettet bag efter podiefesten - hun prøvede dog at står øverst på skamlen!

En KÆMPE STOR tak til Jacob B. Sørensen for hans fantastiske arbejde som mekaniker og træner gennem weekenden! Husk at en kører er intet uden en super mekaniker! - det er derfor jeg (Kristian/farmand) nu "kun" er "praktisk gris" og webmaster)

Også en STOR tak til Henrik fra HK-Motorsport for al hjælp gennem hele lørdagen!

Sidst men ikke mindst en STOR  tak til "Familien Rasmussen" fra Jylland, som nu har sørget for at vi har nogle dæk at træne på!

Se flere fotos fra weekenden HER


ONSIDE SPORT støtter Sara: For noget tid siden søgte vi om støtte fra ONSIDE SPORT. Vi har nu fået den glædelige nyhed, at de vil støtte Sara med 5000 kr. til købe af div. personlige sikkerhedsudstyr og tilbehør til karten. Det er en kanon opmuntring, at modtage hjælp fra forskellige side, da økonomien (eller mangel på samme!) ofte er en hindring for at komme videre i gokartsporten.

Det var en dejlig opmuntring at få denne besked lige op til vores første løb i Rødby d. 10/5-08.


Træning! Onsdag d. 30/4 kørte vi for første gang i år til Københavns Gokartbane for at træne i min nye kart. Det var bare skønt at komme ud og køre igen! Det var dog mærkbart, at jeg ikke har kørt siden okt. 2007 og der ud over var det også en helt ny type kart, som lige skal lære at kende. Nu skal jeg bare have kørt så meget i den ny kart, inden at jeg skal køre mit første løb, d. 10/5 på Rødby Gokartbane.
Jakob B. Sørensen var i dag (d. 5/5) en rigtig stor hjælp, idet han kom ud på banen for at hjælpe mig med at få styr på den nye kart. Det er super, at have ham som min "træner", idet han har rigtig meget erfaring inden for karting og er rigtig god til at give mig de rigtige "input".

Vi drager til Rødby d. 9/5 - 10/5 for at deltage i vores første løb i år. Jacob har lovet at hjælpe til som mekaniker, så det er et rigtig godt udgangspunkt for en god weekend!


April 2008

Allerød Nyt på banen: Vores lokale avis bragte d. 24/4 en fin lille artikel om Sara. Nu håber vi, at det kan være med til at give lidt interesse for lokale virksomheder, som vi vil prøv at kontakte angående sponsor-hjælp. Se artiklen her:


Årets første løb 18/4: Det var dog ikke et løb, som det vi plejer at køre. St. Bededag var den dag, hvor alle "drengene" fra Danish Race League - www.drl.dk - havde byttet deres sim-race og computer ud med en udlejnings-gokart og satte hinanden stævne på Roskilde Race Center, for at dyste i et 2 timers Le Mans. 19 hold havde tilmeldt sig for at kæmpe om et par meget flotte pokaler. De fleste hold havde 2 kørere og man skulle køre minimum 3 stindt pr. kører (5 skift på de 2 timer). Sara og jeg (Kristian) var meget spændt på om vi overhovedet havde en chance mod denne samling af meget kompetente racerkørere - flere af dem kører til daglig "prof." i forskellige dansk racerklasser - (bl.a. Kasper Jensen, Martin Jensen, begge fra DTC, deltog!) Kl. 12 gik starten og det var mig der skulle sikre os en god start! - det fik vi også! Efter et par meget tætte dueller i starten, fik jeg mig kørt frem på en 3. plads som holdte en del omgange. Lige inden vores førte skifte faldt jeg dog ned på en 4 .plads. Så var det Sara's tur og hun skulle lige vende sig til at køre i udlejningskart, men så fik hun også rigtig god fart i karten og kørte nogle rigtig hurtige tider. Hun var faldet ned på en 6 plads under køreskiftet, men fik kørt sig frem til en 4 plads igen. Mit 2. stindt gik ikke så godt og vi mistede 2 placeringer. Det fik Sara heldigvis kørt ind igen. I slutningen af løbet, kørte hun kraftigt ind på dem der lå 3'er, men da det ternede flag faldt, måtte vi tage til takke med en 4. plads.

Det var et kanon race og når vi tager i betragtning hvem vi var oppe i mod, så var vi godt tilfreds med en 4'er ud af 19 - ville dog rigtig gerne have været på podiet når vi var så tætte på!

Se i øvrigt pressemeddelelse vedr. løbet her: DTC-net.dk

STOR tak til DRL for et fantastisk arrangement med efterfølgende grillfest og det hele!! (se flere billeder mv.: HER)


Glædelig nyhed! Lige som vi måtte erkende, at Sara ikke har kunne skaffe støtte nok til at kunne deltage i gokart-klassen Nat-A, fik vi med ét et tilbud, som vi ikke kunne have drømt om! Sara har fået tilbudt en kart (fra sidste år) med motor som hun kan benytte hele sæsonen 2008! Et tilbud som ikke er bundet op på nogen økonomisk forpligtelse over hovedet! Det drejer sig om en kart af mærket Zanardi og med en Rotax-motor. Det betyder, at vi kan kasts os ud i gokartsporten alligevel - vi var ellers ved at nå til det punkt, hvor vi nok måtte sande, at Sara nok ikke kom ud og køre over hovedet i år!

Sara og jeg (hendes far) er meget taknemmelige for dette fantastiske tilbud og glæder os bare til at komme i gang igen. Sara kommer derfor til at deltage i Rotax-klassen, som er en rigtig god klasse med meget tæt konkurrence. Rotax-klassen er derfor nok det bedste skridt frem i kartsporten i forhold til det stadige Sara er på nu. Så når alt kommer til alt, så er dette nok det bedste der kunne være sket for Sara!

Det fantastiske tilbud er kommet fra Thomas og Rasmus Wendelboe (Roskilde) som havde en kart stående, som de ikke skulle bruge i år. Rasmus køre i eliteklassen KF3, som er den hurtigste klasse for juniorkørere. Nu får vi travlt med at komme i gang med at træne og lære den nye klasse at kende. Flere af løbene kommer til at foregå i Jylland, så vi skal også stifte bekendtskab med nogle nye baner.

Neden for er lige et par billeder fra 1. afd. af Sjællendsmesterskabet, som blevet kørt på Københavns Gokartbane d. 12.-13. april. Billederne er fra klassen Nat-A - største klasse denne weekend med 23 deltagere.


Marts 2008

Jeg arbejder for tiden meget hårdt på at skaffe sponsorer til denne sæson - hvis det ikke lykkedes at skaffe støtte nok til ny kart og motor m.v., så bliver der desværre nok ikke noget gokart i år. Men jeg har ikke givet op!

I år, 2008 vil jeg gerne køre "National A", i en Zanardi-gokart og vil gerne deltage i Sjællandsmesterskabet og DM i "Nat-A". På grund af nyt reglement for "konkurrenceklasserne", er jeg nød til at skal have ny gokart samt motor, der lever op til de nye miljøregler mv.. Det er desværre meget dyrt (40-50.000 kr.) - men det er dog muligt at få noget "lidt brugt" udstyr til ca. 25-35.000 kr. Der ud over er der en del andre udgifter til opstart af sæsonen.

Send os endelige en mail, hvis du kan hjælpe eller kender nogen som kan: sara@kart-racing.dk


Januar 2008

Min POP-Kart er nu solgt! Tusind tak for opbakningen fra alle jer som har stået bag mig og hjulpet mig gennem sæsonen 2007. Særlig en STOR TAK til mine sponsorer, uden jeres hjælp kunne jeg ikke dyrke denne fantastiske sport!

 


Oktober 2007

Gokartbane. En smuk og solbeskinnet oktoberweekend var de perfekte rammer for året sidste gokartløb og nok største gokartløb hvor der om lørdagen var deltagelse af ikke mindre en 6 forskellige klasser. I sidste øjeblik fik vi arrangeret leje af en mere konkurrencedygtig motor til løbet idet mine motorer ikke længere er konkurrencedygtige. Det var lidt at et sats, da jeg ikke rigtig nåede at får trænet med motoren, så på selv løbsdagen skulle det vise sig om det kunne hjælpe mig lidt længere frem i feltet. Træningen om formiddagen gik ikke specielt godt og til kvalifikationen måtte jeg tage til takke med en startplacering som nr. 14. 1. heat fik jeg kørt mig 2 placering frem og sluttede 12'er. 2. heat fik jeg en god start og kom fri af lidt "tumult" og fik kørt mig i mål på en 9 plads.

I finalen skulle jeg starte 8'er - den bedste startplacering jeg har haft i år! Fik desværre en katastrofal start idet en konkurrent fik kørt mig af banen i 2. sving og jeg holdte med nød og næppe karten i gang, men var nu nede i bunden af feltet (18'ner). Gennem heatet fik jeg kørt mig frem og kørte over målstregen på en 12. plads. Jeg var meget ærgerlig og frustrer over at være blevet "sat tilbage" og fik vist også givet det tilkende over for ham der kørte ind i mig, da vi steg ud af vores karter i pitten efter løbet!

En stor opmuntring var at have besøg af Jacob Walsøe, MVS og Jesper og Diana Norbøll, MediaMouse som begge har sponseret mig gennem sæsonen og som har været med til at gøre det muligt for mig at køre gokart i år. Jacob Walsøe bidrog også med at "lege pressefotograf" - han havde lånt et sejt kamera og tog flere hundrede billeder af løbet. Du vil snart kunne se en lille fotoserie under "Fotoarkiv"


September 2007

29/9 Skuffende afslutning på Sjællandsmesterskabet 2007 - Rødby - Finalen blev ikke helt det jeg havde håbet på. Vejret spillede en stor rolle, da det var en meget våd og regnfuld morgen da træningen startede. De 3 træningsession om formiddagen var på en våd og glat bane. Det var dog forhold som jeg godt kan li' og i den sidste træning lå jeg også fremme på en 7 bedste tid ud af de 20 deltagere. Frem mod kvalifikationen var regnen stoppet og banen var blevet så tør, at vi kørte kval. på tørvejsdæk. Mit setup på karten var desværre helt "skævt" til den nu tørre bane og min bedte tid rakte derfor kun til en 17. startplads. Op til første heat kom der igen regn og derfor et "vådt race". Jeg fik en dårlig start og lå længe bag ved et par konkurrenter og først halvvejs inde i heatet fik jeg kæmpet mig forbi og kørte over målstregen som nr. 16. Så'en gik det også i det 2. heat og i finaleheatet skulle jeg starte som nr. 17 men vandt et par placeringer og sluttede 15.

 

Sjællandsmester 2007: 1. Niklas Vedel Olsen, 2. Rasmus Andersen, 3. Lasse Neuchs

Weekenden var ellers en skøn weekend. Det var min fødselsdag om fredagen og hele min familie var taget med for at fejre min fødselsdag i Rødby. Vi havde lånt en autocamper og boede på banen fra fredag til søndag aften. Min far var mekaniker for mig om lørdagen og skulle også hjælpe Martin Gøtsche fra TecKart , som skulle køre om søndagen i klassen KF2. Det var smadder hyggeligt at have min mor, lillebror og lillesøster med hele weekenden.

Mit sidste løb i år er på lørdag d. 6/10 i Københaven: DM Revanchen 2007 - et meget stort løb, hvor der i de forskellige klasser kommer gokartkørere fra hele norden. Kom endelig ud og se på - det er sidste chance for at se et stort løb i år.

Vores lille "hus" i weekenden


25/9 Finalen nærmer sig! Nu nærmer gokartsæsonen sin afslutning og jeg har 2 løb tilbage; finalen i Sjællandsmesterskabet på Rødby Gokartbane d. 29/9 og årets sidste løb på Amager "DM Revanchen 2007" d. 6-7/10. Vi skulle også have kørt sidste afd. af DM i Vojens i d. 22-23/9, men min far og jeg kom til den beslutning, at det ikke var vær at satse så meget tid og penge på et løb, hvor jeg ikke længere har ret store chance for at komme længere frem i mesterskabet og samtidig risikere at få karten smadret inden SM-finalen d. 29/9. DM har været alt for bekosteligt for os i år, da de fleste heats gennem de 4 første afd. er endt med "massesammenstød" efter hver start! Min kart er ved at være lidt "træt" og mine motorer er ikke længere helt optimale, så jeg tør ikke sætte alt for høje forventninger til finalen.

Vi kører hele familien (mor, far, lillebror og lillesøster) til Rødby fredag formiddag. Vi har lånt en "Camper" hvor vi alle kan sove og hygge os i gennem weekenden. Det er min fødselsdag d. 28/9 så vi skal holde lidt fest på Lalandia fredag aften.


1/9 Sjællandsmesterskabet 4. afd - Korsør - Et et løb jeg ikke var særlig stolt af! For ud for løbet havde jeg ikke nået at få trænet på banen, så på selv løbsdagen var det første gang jeg  kørte på banen siden SM 2006. Det regnede meget under træningen lørdag morgen og derfor fik vi ikke meget ud af træningen. Vejret blev meget fint i løbet af formiddagen og til tidtagningen var det blevet tørvejr, men der var stadig vådt på banen. Vi var meget i tvivl om vi skulle satse på tørvejsdæk eller regnvejrsdæk - vi valgte regndæk. Det skulle vise sig at være det forkerte valg, da det hurtigt blev klart, at dem der kørte på tørvejrsdæk fik en fordel idet banen hurtigt tørrede op. Jeg måtte tage til takke med en startplacering som nr. 17 ud af et felt på 19. Jeg gennemførte alle 3 heats, men på nogle meget skuffende placeringer; nr. 17 i heat 1, nr. 16 i heat 2 og nr. 17 i finalen. Jeg kunne bare ikke finde farten og havde meget svært ved at hænge på feltet. Vi prøvede gennem de 3 heats både at skifte karburator og motor, men jeg kunne bare ikke få fart i karten. En del skyldtes nok også at jeg helle ikke fik "kørt mig ordentlig ind på banen". Træning forud for løbet havde nok været en fordel! Tak til Martin Gøtsche fra TecKart som bistod mig som mekaniker gennem hele dagen. Nu vil vi gøre hvad vi kan for at få karten 100% i orden til finalen i Rødby d. 29/9 - her håber jeg at kunne gøre en lidt bedre indsats!

                 Foto: Sara og Martin drøfter banens udfordringer under træningen


August 2007

25-26/8 Så blev det farmands tur til at race! På HKK's årlige gokartlejr på Barmosen ved Vordingborg, kom min gamle kart fra sidste år ud og køre igen. Den har min far bygget om til sig selv - andet sæde og en gl. 100cc drejeventil motor! Klimaks var dog tilbudet om en tur i en ny KF2-kart - en tur han vil tale om længe - han var som en lille dreng igen! STOR tak til Martin Gøtsche fra TecKart som "lånte" karten ud. Jeg holdte en "friweekend", da jeg skal køre 4. afd. af Sjællandsmesterskabet på lørdag d. 1/9 i Korsør.

Fotos: Farmand klar til en tur i en KF2 kart!


18-19/8 Endnu en dramatisk løbsweekend - 3. + 4. afd. af Ungdoms Cup på Rødby Gokartbane (se resultaterne fra løbet her) eller på dette link: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=240731 (se under POP1 lørdag og søndag)

Min far og jeg kørte ned til Rødby fredag ved middagstid. Vi fik slået telt op og gjort karten klar til træning. Træningen fredag efter middag endte med at blive en rigtig dårlig start på weekenden! Først problemer med en karburator, så et baghjul der ikke var skruet ordentlig fast og dermed et ødelagt nav. Så kom der lige en tung regnbyge og da dagen var omme, havde jeg ikke nået at træne ret meget. Min tider var også katastrofale i forhold til min konkurrenter, så jeg havde mest af alt bare lyste til at pakke sammen og køre hjem! Vi sluttede dagen af med en tur til Lalandia for at løbe på skøjter og spise pizza hvilket løftede stemningen lidt.

Foto: Jakob i fuld gang med at indstille styretøj

Lørdag - løbsdag 3. afd. Som mekaniker til weekend fik vi hjælp af Jakob B. Sørensen fra HK Motorsport, idet Martin Gøtsche fra TecKart var forhindret. Jacob var en kæmpe hjælp. Han fik gennem formiddagens træning styr på de problemer vi havde med karts styring og mine tider blev bedre og bedre - dog stadig langt fra de hurtigste. Til tidtagningen blev det også kun til en 20. plads ud af 25. Ikke det jeg havde håbet på. I de indledende heats mistede jeg en placering i 1. heat og vant en placering i 2. heat. Det gav mig en startplacering i prefinalen på en 21. plads. Fik en ok start i prefinalen og fik kørt mig frem til en 15. plads og kæmpede hårdt med kart nr. 54 om 14. pladsen. På 3. sidste omgang gik jeg forbi ham, men da vi lå side om side trak han lige over i min bane og vi ramte hinanden med det resultat, at jeg måtte udgå! Jeg var stiktosset og måtte tage til takke med en noteret placering som nr. 17. Det blev så min startplacering i finalen som heller ikke gik særlig godt! Nogle omgange inden i løbet blev jeg igen involveret i et lille sammenstød, hvor jeg fik en kart ind over min kart og blev ramt hårdt på mit knæ. Jeg kunne dog gennemføre, men havde så ondt i mit knæ, at jeg mistede et par pladser og endte som nr. 20. Det var bare rigtig surt, da havde være fremme og kæmpe om placeringer midt i feltet.

Søndag - løbsdag 4. afd. I søndagens tidstagning kørte jeg 17. bedste tid ud af de 25. Et positivt skridt frem i forhold til om lørdagen. 1 heat blev også løbets højdepunkt - jeg fik en rigtig god start og kom fri af noget tumult i første sving og fik kørt mig frem til en 8. plads. Gennem hele heatet kæmpede jeg hårdt om at komme frem på 7. pladsen og efter flere forsøg lykkedes det mig at lave en lidt "satset" overhaling i et af de sidste sving på allersidste omgang og fik dermed min bedste placering i år - en 7'er! Så gik det ellers ned af bakke der fra. De sidste 3 heats blev jeg involveret i massesammenstød i første sving i forbindelse med starterne! Det var bare så skuffende da jeg havde håbet på at slutte dagen med en placering i "top 15". Jeg måtte i stedet tage til takke med at blive noteret som nr. 20 i finale hvor 8 karts ud gik i første sving!

Der var ikke et eneste heat ud af de i alt 10 heats i løbet af lørdag og søndag, hvor der ikke var et massesammenstød i forbindelse med starten - desværre også en masse ødelagte karts - inkl. min egen som fik smadret hele fronten! De eneste der kan glæde sig er over denne weekend er gokart-forhandlerne!

En KÆMPE STOR TAK til Jakob for hans store arbejde gennem hele weekenden!

Fotos er fra finalen søndag


På lørdag og søndag d. 18. og 19. aug. deltager jeg i 3. og 4. afdeling af Ungdoms Cup på Rødby Gokartbane - Et DM-løb for ungdomsklasserne i gokart. Jeg glæder mig rigtig meget, da det er første løb efter en lang sommerpause.

Min far og jeg kører allerede ned til Rødby fredag for at træne på banen fredag eftermiddag. Jeg ved at konkurrencen er meget hård i den klasse jeg kører i og da jeg kørte 1. og 2. afdel. i starten af året var jeg jo lige en tur med ambulancen, efter et alvorligt uheld. Det håber jeg ikke skal gentage sig til dette løb :o)

En STOR tak til TecKart, som har været en stor hjælp i forberedelserne med at få karten klar op til løbet.

Foto: SM3 i POP2 2006 Rødby- resultatmæssigt et af mine bedste løb


Juli 2007

Sidste lørdag fik jeg et tilbudt af min bedste ven til at køre i hans ”ica-kart” (en af de hurtigste gokart-klasser her hjemme!) Jeg sagde ja tak til at prøve, men troede faktisk ikke at jeg ville gør det. Jeg var ret bange for at skulle køre i en andens kart, og i en helt anden super hurtig klasse. Jeg tog toget ud til Amager gokartbane tidlig lørdag morgen. Var rigtig spændt. Da jeg kom derud mødte jeg nogle af mine venner, som skulle træne den dag i samme klasse. Jeg startede med at køre lidt rundt i min egen kart – jeg klarede helt selv at skrue og klargøre karten uden mekaniker (farmand), ret stolt! Men min egern kart kørte ikke helt, som den skulle. Har stadig problemer med styretøjet!

Så blev det tid til min tur i "ica-karten". Jeg var rigtig nervøs! Ham jeg lånte karten af, kørte lige et par omgange, for at få den varm osv. Så blev det min tur til at køre! Da jeg sad i karten var jeg ved at tisse i mine bukser, fattede ikke at jeg skulle til at gøre det! Det var noget helt andet i forhold til det jeg er vandt til. Kørte ikke de super hurtigste tider, og slet ikke i starten, jeg kørte bare rundt og grinede, fordi jeg syns det var helt vildt sjovt. Anden gang jeg skulle ud, gik det dog lidt hurtigere og jeg prøvede at køre så tæt på ”grænsen” som jeg nu kunne. Jeg er rigtig stolt af mig selv og nu er jeg helt tændt på at køre i en hurtig klasse næste år - det som hedder ”KF2”. Jeg var en smule øm i musklerne næste dag – kunne godt mærke at jeg havde været ude i en hurtig kart!

Få en lille smag på hvordan det er at køre gokart - se her: GOKART-ACTION


Juni 2007Alle mekanikere stå spændt og følger træningen

18/6 - Sjællandsmesterskabet 3. afd. druknede!! - Pga. af det meget voldsomme regnvejr valgte løbsledelsen på Københavns Gokartbane at aflyse løbet efter 1. heat. Der var simpelthen så meget vand på banen at det var umuligt at gennemføre et ordentlig race.

Jeg var meget skuffet, da det efter min mening var ok at fortsætte - det var meget udfordrende forhold at køre under! Om formiddagen var det tørvejr og jeg opnåede at have 7. bedste tid i den sidste træning inden kvalifikationen. Sammen med Martin Gøtsche, som var min mekaniker i stedet for min far som kun kunne være med om formiddagen, fik vi mere bugt med de styreproblemer jeg har haft med karten.

Alle "mekanikerne" står spændt og følger træningen

 

Lige inden vi skulle køre kval. begyndte regne for alvor at sætte ind. Det ændrede en del på tingene og jeg måtte tage til takke med en startplacering på 15. pladsen ud af de 19 der deltog.

1. heat blev gennemført, men med en noget kaotisk start. Der blev slet ikke kørt en ordentlig oplining og derfor var der ikke ordentlig samling på feltet da starten gik. Det var stor set heller ikke til at se noget som helst for "spray" fra de andre karts, så man håbede bare at der ikke lige pludselig holdte nogen på tværs! Jeg gennemførte heatet på en 14. plads og så var der ikke mere race den dag!

Tak til Martin og TecKart for deres stor hjælp og tålmodighed med mig!

Martin "sætter lige mit hår" inden vi køre ud til sidste træning


14/6 På lørdag den 16. juni afvikles 3. afd. af Sjællandsmesterskabet på Københavns Gokartbane.
Jeg har haft en del bøvl men karten de sidste par uge og særligt i denne uge var jeg meget frustreret over at jeg bare ikke kunne komme ned på nogle tider der var konkurrencedygtige. I onsdags var jeg parat til at aflyse min tilmelding til løbet, da vi bare ikke kunne få karten til at styre som den skulle og dermed var ca. 0,5 sek. fra den tid jeg plejer at kunne køre. Men med en ekstra stor hjælp fra TecKart fik vi sporet os ind på problemet og fik nogle nye stumper til styretøjet som meget gerne skulle afhjælpe de problemer jeg har haft. Problemet nu er at jeg ikke når at få trænet med karten efter den er påmonteret de nye ting og vi ved derfor ikke om vi reelt har fået styr på karten!
Da min farmand skal ud og spille til et bryllup på lørdag, er Martin Gøtsche fra TecKart sprunget til som min mekaniker. Det er jeg utrolig glad for, da han er en super mekaniker og rigtig god at samarbejde med.
Vejret lover ikke for godt så det bliver et løb hvor alt kan ske.


Maj 2007

23/5 Endnu en fin placering i klubkøb - Forårets 3 klubløb på Københavns Gokartbane er nu over stået. Jeg har kun deltaget i de sidste 2 løb. Sidst vandt jeg begge heats. Til løbet i dag deltog en af de hurtige konkurrenter (Rico) fra POP1 som normalt kører i Roskilde. Ham viste jeg at jeg ville have meget svært ved at vinde over og han tog også en sikker 1. plads i begge heats. Jeg kunne dog glæde mig over en sikker 2. plads i begge heats. Det betød samtidig at selv om jeg kun har deltaget i 2 ud af 3 løb, så modtog jeg en fin præmie for en en samlet 2 plads ud af de 3 løb! Satser nu på at køre med i alle klubløbne efter sommerferie, så jeg forhåbentlig kan få mig en samlet 1. plads.

Det var en dejlig opmuntring midt i den lidt træge kamp i Sjællandsmesterskabet og DASU Cup'en (DM)


19/5 Anden afdel. af Sjællandsmesterskabet - Barmosen ved Vordingborg - Endnu en hård weekend - Se resultaterne her

Fredag d. 18/5 kørte min far og jeg mod Vordingborg i en lækker sort varevogn, som vi havde lånt til weekends løb. Det var optakten til 2. afd. af Sjællandsmesterskabet på banen Barmosen.

Vi brugte fredag eftermiddag til at få pakket ud, slået "lejr" og så var det tid til at få kørt noget gokart. Det blev til en rigtig god træning i strålende solskin og jeg følte mig klar og oplagt til løbet om lørdagen.

Efter en god nattesøvn i "kassevognen" vågnede vi op til en sur og regnvåd morgen! Vejret var skiftet og det øsede ned! Meldingen fra DMI var opklaring ved middagstid. Det blev derfor til en meget våd træning med masser af regnvejr! Kvalifikationen var først planlagt til efter middagspausen og da begyndte det heldigvis at klare op. Gennem træningen om formiddagen lå jeg ca. midt i feltet på mine omgangstider, hvilket jeg var godt tilfreds med taget de meget svære forhold i betragtning.

Vores fine lånte bil og telt

Farmand i fuld gang med at skrue på karten

Da vi skulle køre kvalifikation, var alle meget usikker på om man skulle køre ud på regndæk eller "sliks" - regnen var stoppet og banen så ud til at tørre hurtigt op. Det fleste valgte "sliks" hvilket viste sig at være det rigtige valg! Jeg fik kun kørt en tid der svarede til en start på plads nr. 15 i 1. heat.

1. heat - jeg fik en katastrofal start og mistede en del placeringer i starten og smed også en placering væk under vejs i heatet og måtte til min store ærgrelse slutte feltet af på en 19. plads! Det gik dog bedre i 2 heat - fik en bedre start og undgik lige akkurat at komme uden om et par konkurrenter der kørte sammen på første omgang. Jeg fik kørt mig frem til en 11. plads men med får omgange tilbage lavede jeg en dum kørefejl og så måtte jeg tage til takke med en 14. plads.

Finaleheatet var kaotisk lige fra starten. Løbsledelsen havde fået lavet rod i startopstillingen og der gik en masse tid med at få "rettet os ind" på de rigtige pladser! Starten af heatet blev annulleret pga. af en "tyvstart" og da vi kom rundt til en ny start, fik sidste halvdel at feltet signal om endnu en "tyvstart" og vi sænkede derfor farten, men den forreste del havde ikke fået signal om "tyvstart" og kørte derfor som om løbet var sat i gang. Da vi så kom rundt 2. gang, hvor jeg og flere af min konkurrenter troede at vi skulle køre endnu en start, så fandt vi pludselig ud af at løbet nu var i gang!! Nu havde vi ikke en chance for at indhente den forreste del af feltet som "var kørt". Havde dog en rigtig hård men god kamp mellem 4-5 konkurrenter gennem hele heatet, hvor der blev byttet placeringer flere gange. Det blev dog ikke til mere end en 15. plads ud af de 19 deltagere. Efter heatet var flaget af og vi var kørt i pit, var mit humør på "kogepunktet"!! Jeg var stiktosset på løbsledelsen over den amatøragtige måde som løbet blev afviklet på. Det havde ødelagt enhver chance for mig og flere af min konkurrenter for at køre med om de første 10 placeringer. Jeg gik derfor direkte op til løbsledelsen og fortalte dem på en "mindre pæn måde" om hvad jeg syntes om dem og den måde de havde afviklet løbet på! (så har jeg også prøvet det!)

Jeg var meget skuffet, da jeg følte at jeg havde farten til at være med længere fremme i sidste heat, men sådan skulle det ikke være. Igen viste det sig, at kampen er meget tæt i "POP1" - omgangstiderne i heatene lå for alle 19 karts med kun 0,8 sek. mellem den hurtigste og den langsomste - så kan det vist ikke blive meget tættere!

Det var så 2. afd. af SM - ikke de stor placeringer, men stadig væk et løb der gav en masse god erfaring, som jeg forhåbentlig kan gøre godt brug af inden næste løb - det er 3. afd. af SM på Københavns Gokartbane d. 16/6.

Stor tak til Gatting for lån af deres dejlig bil!

Mia (nr. 116) prøver at "trække" et smil frem da det hele var lidt vådt!


9/5 Vinder klubløb på Amager! - I forbindelse med min faste træning på Københavns Gokartbane om onsdagen, så blev det i dag til en ekstra god træning. Der var nemlig "Onsdagsløb" (et klubløb for medlemmer af klubberne på Københavns Gokartbane). Her deltog jeg for første gang i år og vandt begge de 2 heats som blev kørt - endda med et "pænt" forspring til konkurrenterne. Selv om det blot var et træningsløb, hvor man primært deltager for at få noget "løbstræning", så var det alligevel fedt at vinde suverænt over en "flok drenge" - der var ingen andre piger der deltog.

Det var særligt sjovt fordi en af mine sponsorer, Carsten Sjælland fra Triocon besøgte os på banen for at overvære hvordan jeg træner. Det var derfor rigtig sjovt, at jeg så også kunne tage en fin guldmedalje med hjem.

Næste løb er 2. afd. af Sjællandsmesterskabet, som køres på banen Barmosen ved Vordingborg lørdag d. 19. maj. Her håber jeg meget at kunne lave et bedre resultat og forhåbentlig være med lidt længere fremme end ved 1. afd. i Roskilde.

I øvrigt er jeg i samarbejde med MediaMouse i gang med at lave en "styling" af min gokart. Jeg har besøgt Jesper Norbøll i MediaMouse, hvor vi lavede nogle udkast til en idé til hvordan karten skal "beklædes". Jeg har lidt svært ved at beslutte mig for en idé, men jeg håber meget, at vi i løbet af et par uger har en helt ny "styling" på min gokart.


April 2007

28/4 Første afd. af Sjællandsmesterskabet 2007 på Roskilde Racing Center - Gik ikke helt som forventer! - Se resultaterne her

Solen skinnede og vejet kunne ikke være bedre, et godt udgangspunkt for løbet i Roskilde. Jeg havde dog ikke kørt på banen siden jeg kørte SM i 2006. Det var ikke lige frem en fordel, da jeg skulle bruge træningen om morgenen til at lære banen at kende igen. I de 3 træningsrunde vi fik kommen jeg ned på nogle ok tider og var ikke langt fra min konkurrenter - havde dog kun 17 bedste tid ud at 19 - manglede kun ca. 0,5 sek. fra at være med i "top 10".

Til kvalifikationen skiftede vi dæk (brugte dem jeg kørte løb på for 2 uger siden) og jeg var meget opsat på at skulle forbedre min tid og mit mål var at skulle ligge på en 10. - 12. plads til starten. Sådanne gik det dog ikke! I kvalifikationen ville karten slet ikke som jeg ville og min bedste tid var nu 0,7 sek. dårligere end min bedste tid fra træningen! Et rigtig skidt udgangspunkt, da jeg så skulle starte på en 18 plads!

Min far og jeg kunne ikke finde løsning på problemet idet karten havde kørt fint under træningen - det måtte være de andre dæk/hjul der nok var problemet. Vi kunne bare ikke "gå tilbage", da man jf. reglerne skal køre på de dæk man kvalificerer sig på.

Sara i gang med at skrue hjul på til finalen.

Der var ikke andet end at prøve at få det bedste ud af dagen med det vi havde. 1. og 2. heat gik uden det helt store dramatik. Alle gennemførte og jeg fik kun kørt mig et par pladser frem. I finalen skulle jeg starte 17. Vi kunne bare ikke få karten til at køre så godt som om formiddagen, så jeg var noget "muggen" og frustreret over situationen!

Op til finalen begyndte skyerne at trække sig sammen og mod alt hvad DMI havde lovet dagen før, så trak det op til regnvejr! Alle gik og gættede på om det ville begynde at regne inden vi skulle køre finale og vi ventede til det allersidste sekund med at afgøre, om vi skulle sætte karten op til regn eller ej. Få minutter før vi skulle være linet op til start besluttede min far, at det blev regn! Vi fik meget hurtigt lavet nogle ændringer på karten så den var klar til en "våd finale" - de fleste havde satset på tørvejr. Da alle sad klar i deres kart og skulle til at køre ud til finalen, så kom regnen - og den kom tungt! Vi havde satset rigtig, men lige meget hjalp det, for da starten gik var der flere der kørte galt i første sving og jeg blev igen uforskyldt involveret og måtte udgå. Næsten halvdelen af feltet udgik da det regnede så meget at de man bare ikke kunne holde sig på banen - det var lige som at køre i "brun sæbe". Jeg blev noteret til en 17. plads - ikke det jeg havde forventet, men jeg må erkende, at der skal trænes meget i år for konkurrencen er meget hård og tæt. Få hundrededele af et sekund kan betyde 10 pladser tilbage i feltet.

 

 

 

 

 

Under finalen sad de fleste af os i silende regn og så på!

Alt i alt en løbsdag, hvor jeg må prøve at drage noget læring, som jeg så kan bruge i min træning frem til næste løb, som er i Vordingborg d. 19. maj 2007.

Lasse Neush nr. 166 - blev en suveræn vinder af 1 afd. af SM


14/4+15/4 Ungdoms Cup på Amager Gokartbane - en meget dramatisk weekend - Se resultaterne her - Se også de fotos min har taget under "Fotoarkiv"

(En lille foto-serie fra ulykken i 2. heat - ses på: Karting i Billeder )

Ungdoms Cup er et DM for unge og arg. af DASU (Dansk Automobil Sports Union)- der var 29 tilmeldte deltager i "POP1" - klassen som Sara kører i. 1. afdeling kørte jeg om lørdagen og 2. afd. kørte jeg søndag.

Lørdag:
Skulle starte 23 i 1 heat efter en dårlig tidtagning - blev kørt af efter få omgange.
2. heat, involveret i en alvorlig ulykke i starten (masse-sammenstød i første sving) fik en kart hen over mig, den ramte min skulder og hjelm så hårdt at min hjelm blev skubbet af!! Jeg lå klemt fast i karten med den anden kart over mig! Min far sagde at det så meget alvorligt ud da det skete og han var alvorlig bange for at jeg var kommet slemt til skade. Heatet blev stoppet og af sted på hospitalet med ambulancen. Mirakuløst slap jeg med et ordentligt "skrub" og en meget øm skulder og nakke. Blev hurtig "udskrevet" og insisterede på at skulle tilbage og kører igen! (selv om lægen have anbefalet at jeg skulle tage det med ro i et par dag!)

Kom tilbage til banen, hvor min mekanikker (Martin og Steen Gøtsche fra TecKart) have fået "lappet" karten samme (blev en del skadet ved uheldet). Jeg fik lov af løbsledelsen at køre med i præfinalen som jeg lige akkurat nåede at komme tilbage til.
Skulle starte sidst (nr. 29), havde meget ondt men var meget opsat på at køre. Kørte det bedste jeg kunne og endt på en 16 plads!
Skulle så starte 16 i finalen og kørte mig frem til en 12 plads. Jeg var derefter helt smadret og godt øm og forslået i hel min krop, men var glad for at jeg kunne komme tilbage og køre. Jeg er overbevist om, at der var en engel der var på overarbejde den dag - det var vist lidt af et mirakel at jeg ikke kom noget til.


Søndag - gik ikke meget bedre!
Problemer i træning med at få fart i karten - muligvis resultat af skaden fra lørdagen. Jeg havde stadig meget ondt efter ulykken om lørdagen. Skulle starte 26 i 1 heat. Blev igen uforskyldt involveret i massesammenstød i starten! Lige så i 2. heat. Endte med at starte sidst igen i præfinalen. Køret mig igen frem til en 16. plads! I finalen skule jeg start 16 og fik en fantastisk start og vandt flere placeringer efter endnu et uheld i starten. Holdte kun nogle få omgange ind til 3 karts kørte sammen lige foran mig og jeg kunne ikke nå at undvige og endte derfor finalen med en snueretur og så var det løb slut!

Karten har fået nogle "tæsk" og trænger til en kærlig hånd før den skal ud og køre igen - thats racing :o)

Alt i alt en meget hård men god weekend. Jeg har fået en masse erfaring som jeg nu skal prøve at bruge til at komme videre. Konkurrencen er meget hård på det niveau og der bliver ikke taget hensyn til nogen! Der køres meget hårdt og også nogen gange lidt for hårdt efter min mening. I flere heats gennemført kun ca. halvdelen af feltet mens resten lå og flød rundt i banens "sandkasser"!

En KÆMPE tak til Martin og TecKart for hjælpen op til løbet og gennem hele weekenden - jeg var bare utrolig glad for al den hjælp jeg fik! Besøg endelig deres hjemmeside og se alle de gode tilbud på gokarts og tilbehør!


Marts 2007

30/3/2007 Jeg er utrolig glad for, at jeg i dag kan føje endnu en sponsor til min hjemmeside - Triocon - Klik ind på deres hjemmeside og se hvad Triocon kan tilbyde. Uden mine sponsorer ville det ikke være muligt for mig at deltage i de løb, som jeg har sat som mål i år. Jeg er utrolig taknemmelig for al den hjælp jeg kan få.


28/3/2007 Så kom dagen endelig, hvor jeg kom ud og køre i min ny kart. Den 28/3 tog min far og jeg ud på Københavns Gokartbane for at køre motor til og træne i min nye kart. Det var rigtig fedt at komme i gang, selv om det også var hårdt. Efter en lang vinterpause, så er man lidt flad efter 100 omganges træning. Der er kun lidt over 14 dag til det første løb, som er første afd. af Ungdoms Cup 2007. Det er den 14. og 15. april på Københavns Gokartbane.


17/3/2007 Min far og Onkel Peter har nu haft min nye kart totalt adskilt og i fuld gang med at samle den igen. Der var lige et par smådele, der skulle skiftes og fornyes. Ellers skulle den blot have en ordentlig tur medpudsekluden! Jeg håber nu at vejret snart tillader, at vi kan komme ud og træne igen. Håber at kunne begynde træning i uge 13. Tusind tak til Onkel Peter for lån at hans dejlige værksted!


Velkommen til ny sponsor! Jeg er utrolig glad for at kunne tilføje en ny sponsor til min hjemmeside: MVS - MerVærdi Service

Der ud over er jeg også rigtig glad for at MediaMouse igen i år vil hjælpe mig gennem sæsonen. De vil blandt andet sørge for at jeg får en unik "styling" af karten. Klik ind på "Sponsorer" og læs lidt mere om de virksomheder som støtter mig i år.

Ny kart: Vi har nu langt om længe købet en ny (brugt) kart. Det er en Tony Kart som er ca. 1½ år gammel. Den har tilhørt en af mine konkurrenter fra sidste år, så vi kender karten i forvejen. Den er købt "uklargjort" og skal have en grundig klargøring inden den er "kampklar". Der skal skiftes nogle forskellige del, men jeg håber meget at den kan blive klar til træning inden for den næste uge. Jeg kan snart ikke vente længere med at komme i gang!


Februar 2007

Vi (min far) har nu i nogle uger arbejdet med min ny hjemmeside og her er så foreløbig resultatet. Håber at du vil kigge forbi en gang i mellem og følge lidt med i hvordan min sæson 2007 skrider frem. Hvis der er noget på siden som ikke bliver vist ordentligt, så send mig gerne en mail og beskriv problemet.

 

(Tilbage til top)